вторник, 16 август 2011 г.

Платика с билков аромат


Продукти:

за 4 порции


* 4 риби, може да се използва пъстърва или бяла риба
* около 100 грама царевично брашно
* по 1 чаена лъжичка сушен чесън,босилек, тарос
* 5 скилидки чесън, нарязани на листенца
* 5-6 домата нарязани на кубчета
* 5-6 стръка магданоз
* няколко листа пресен босилек
* сол и смлян черен пипер
* около 1/2 чаена чаша олио за пържене
* див лук за украса

Почистената риба се намазва отвън и отвътре с черен пипер и сол.Фурната се загрява до 200 градуса.В удобна чиния се смесват царевичното брашно и сушените подправки и рибата се овалва в тях.Пържи се в сгрятото олио от двете страни по около 3-4 минути.След това се поставя в тавичка,която се покрива с фолио или капак и се пече във фурната около 10 минути.В тигана, в който е пържена рибата,като отсипваме по-голямата част от олиото задушаваме нарязания чесън.Добавяме доматите на кубчета. Разбъркваме около 5-6 минути.Поръсваме с нарязания магданоз и босилек.Сервираме рибата, украсена с дивия лук и със задушените домати.




Няма коментари:

Публикуване на коментар