Овесени бисквити с лимец и слънчогледово семе - Oat, eincorn biscuits with sunflower seeds



Бисквитки, които ще ви утешат в дъждовен ден, напоследък зачестиха....Тези дъждове, в края на август от летни  освежаващи се превърнаха в студени и напомнящи за есента....Имаме обещание за продължаващо лято и във всички случаи тези овесено, слънчогледови бисквити ще ви правят компания и в дъждовна разходка и в изтощаващ горещ плажен ден....
Подобни са на тези . Ежедневного пътуване край зреещите слънчогледови ниви повлияха хрупкавия завършек отгоре. 



 Повече указания  и снимки за приготвянето стъпка по стъпка може да видите   тук .



Продукти: 


*  180 г овесени ядки-за предпочитане фини 
*   60 г пълнозърнесто брашно,  от лимец 
*   50 г брашно от нахут
*   1/2 чаена лъжичка сода бикарбонат 
*    60 г масло
*    1 ч.л. сол 
*   1/2 ч. л. захар 
*   80-100 мл гореща вода или малко повече
* 100-150 г белени, сурови, слънчоггледови семки



Приготвяне:

 1. Предварително загрейте фурната до 190 С.

 2.  Смесете овесените ядкибрашната, солта, захарта и содата. Поставете в блендер и завъртете за около минута. Трябва да имате брашно със забелязващи се овесени ядки.

 3. Прибавете маслото на кубчета и блендирайте заедно или, ако не работите с уред, втрийте заедно, докато всичко се смеси и се получи консистенция на големи трохи хляб

4. Добавете водата на два пъти и блендирайте за кратко на няколко пъти или, докато започне леко да се образува тесто. Ако е необходимо добавете още малко гореща вода, докато обедините тестото в НЕлепнеща топка. Количеството на водата варирав зависимост от овесените ядки и другото брашно.

5*.Поръсете малко от овесените ядки и  допълнително брашно върху работна повърхност и изсипете там сместа. Оформете с няколко замесвания на тесто. Леко поръсете с брашно и разточете с дебелина 1/2cm. Оформете на правоъгълник. Поръсете равномерно слънчогледовите семена и притиснете с точилката равномерно. 




Използвайте ножа за пица за да нарежете квадратни бисквитиМоже да използвате и обърната чаша или кръкла форма, но така ще се наложи да премесите отново тестото. С оформянето на квадратни бисквити, с помощта на ножа за пица цялото тесто се нарязва наведъж.



Неравностите отстрани  използвайте за дегустация...:))


6. Поставете бисквитите в тава за печене, покрита с хартия и печете в продължение на около  20-25 мин. или до леко златисто кафяво. Ако печете с обдухване времето ще се съкрати с около 10 минути. Не допускайте покафеняване. След изваждането от фурната охладете окончателно на решетка. 

* След като поръсите леко тестото с брашно и овесени ядки, може да покриете със свежо фолио или хартия за печене и да разточвате през тях. Така няма да се налага да ръсите често с брашно, докато изтъните до 0,5 см тестото.

Поднесете със сирена или някакъв дип или песто. Ние хапнахме с Орехово песто с рукола и гарнирахме със зелени маслини.



Коментари

  1. SEHR gut schaut das aus..
    habe noch einen feinen ABENLD
    LIEBE GRÜßE aus TIROL
    BIS bald die BIRGIT

    ОтговорИзтриване
  2. Hello from Spain: everything looks yummy, I'm sure you are a great cook. Keep in touch.

    ОтговорИзтриване
  3. Бети, универсална вкусотия, не мислиш ли. :) Страшно ми харесват тези бисквитки!
    Усмивки от мен!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Наистина са универсални, Гери!
      Благодаря ти!

      Изтриване
  4. Wygląda to bardzo zachęcająco... Aż ślinka cieknie... :)

    ОтговорИзтриване
  5. Чудни бисквитки Бети и както винаги невероятно представяне и снимки .Много , много красота и финес има в твоя блог.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ели, радвам се, че ти харесват и много ти благодаря за милите думи!

      Изтриване
  6. Анонименавгуст 24, 2015

    great as I follow, I hope

    ОтговорИзтриване
  7. всеки ден към 10 часа, в офиса умирам от глад. И всеки ден, размятам солети по бюрото да издържа до обяд;) А ето това е вярното решение. Благодаря, Бети!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Марти, ще се радвам да си приготвиш! Прегръдки!

      Изтриване
  8. Hi Bety!!!
    Perfect for a break time!!
    Have a nice week!!!
    www.deliciasdavodeo.com.br

    ОтговорИзтриване
  9. Great post and hope you had an amazing weekend!!
    MyLyfeMyStory

    ОтговорИзтриване
  10. Идеални са и за среднощно похапване,Бети,ама де да имаше-страхотни бисквитки и сигурно приятно хрупкави!Сърдечни поздрави!

    ОтговорИзтриване
  11. Oooh, I like cookies with seeds, nice reciept and photos.
    I follow your blog now
    Molforin Euphoria (molforin.blogspot.com)

    ОтговорИзтриване
  12. много хубаво !!!! Verry nice biscuits ...
    and beautiful pictures !!!!
    greetings

    ОтговорИзтриване
  13. Остатъците отстрани за мен, моля:))

    ОтговорИзтриване
  14. Страхотни бисквитки с още по страхотни снимки! :-)
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  15. Здравей, Бети. Благодаря ти за прекрасната рецепта. Само исках да те поправя за начина, по който се пише "лимец" на английски - "spelt".

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар

Какво сте гледали в последните 7 дни