Печени моркови на фурна, с извара или песто - Oven roasted carrots with cottage cheese or pesto





Пестото, което ви показах тук 
свърши неусетно бързо. На другия ден направих ново песто, което хапнахме с печени моркови и маслиново хлебче.  Определено ще правя отново скоро и ще си замразя, защото е много вкусно и любимо мазило.




Продукти: 

* 2-3 връзки моркови
* зехтин или олио от гроздови семки
* 1-2 с.л. кленов или агаве сироп
* 2-3 ч.л. семена от кимион
* смляна хималайска сол или сол на люспи
* прясно смлян пъстър пипер
* едро смляно чили - по желание



* домашна извара   или сирене котидж -cottage cheese

* магданоз и листа от моркови

* песто с магданозени листа и слънчогледови семки

Приготвяне:

1. Загрейте фурната на 200 С.

2***.  Отреже зелената част на морковите като оставите  по-дълги дръжки - много са хрупкави и са приятно допълнение към ястието. Децата ги харесаха. Разполовете морковите и ги сложете в тавичка, върху хартия за печене. Със зелената косичка на морковите пригответе песто или добавете към салата. Може да изсушите като добавка към супи и други.

3. Напръскайте със зехтин или олио, поръсете кленовия сироп, зърната кимион, солта, пипера и чилито по желание.




4. Печете 5 - 10 минути за по- големите моркови. 



5. Извадете и сервирайте топли върху извара  и поръсете със ситно нарязан магданоз и листа от моркови. 









Другият вариант е да поръсите с песто. 







Коментари

  1. Можело и още по-хубаво да бъде от само пестото? Само ти ще го измислиш, Бети. :)
    Усмивки ти изпращам!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Много е вкусно Гери. У дома нападнаха буркана с лъжиците.
      Благодаря ти!

      Изтриване
  2. Have a good apetite!

    http://beautyfollower.blogspot.gr/

    ОтговорИзтриване
  3. Hello loved the blog !!!!!!!!! Following!!!!!
    http://gigicandy29.blogspot.com.br/

    ОтговорИзтриване
  4. Que lindo e apetitoso tudo por aí! beijos, ótimo fim de semana! chica

    ОтговорИзтриване
  5. Остава само да се намери някой да го яде!

    ОтговорИзтриване
  6. Хубаво и лесно като понеделник вечер;)
    Благодаря, Бети!

    ОтговорИзтриване
  7. Looks delicious.
    I'm following you on gfc. Kisses!

    galerafashion.com

    ОтговорИзтриване
  8. Bem apetitosas estas fotografias.
    Gostei do blog.
    Um abraço e continuação de uma boa semana.

    ОтговорИзтриване
  9. Delicious looking dishes!
    Following on gfc as suggested, but I don't have one but I have google+ and other social media pages like FB, Twitter and Instagram :)
    Fashionphases.com

    ОтговорИзтриване
  10. Good Afternoon Bety, I love the sound of your oven roasted carrots with cottage cheese and pesto. I really would not have thought of marrying roasted carrots with pesto, but I am certainly going to try your recipe.
    Thank you for your lovely comment about my food styling. I have to tell you Bety, your food styling is fabulous.
    Best wishes to you.
    Daphne

    ОтговорИзтриване
  11. Thanks, dear Daphne, for your visit and nice comment! Glad to try the recipe. I hope you like it as much as us home!

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар

Какво сте гледали в последните 7 дни