Маслени бисквити с рози - Shortbread Biscuits with Roses



Лятото е в разгара си и всеки ден буквално с пълни шепи се радвам на многообразието от плодове.  И ако няма специален случай, не се и замислям за сладкиши. Тези бисквити обаче без повод, толкова бързо ги изпекох...Липсваха ми докато се любувах с чаша чай на разцъфналия отново ароматен розов храст. Правенето им започна в този момент. Обрах няколко дузини тъмни ароматни рози за поредната лимонада, прибрах се и веднага се заех с бисквитите.

Продукти:

* 160 гр брашно
* 40 гр оризово брашно или царевично нишесте 
* 100 гр масло, на стайна температура
*  3-4 с.л.захар
* щипка сол
* 1/2 ч.л. бакпулвер
* 2-3 с.л. листа, изсушени рози
* 1 -2 капки розово масло

Приготвяне:

1.Пресейте брашното, нишестето или оризовото брашно и бакпулвера. 
2.  В купа сложете  маслото, добавете захарта, розовите листенца и розовото масло. Разбийте с миксер 1-2 минути. Сипете брашното и разбийте внимателно, колкото да се образуват трохи. Съберете бързичко с ръце на топка. Оформете цилиндър. Завийте със стреч фолио и поставете в хладилника за няколко часа. Може и на другия ден.
3. Загрейте фурната на 160 С.
4. Нарежете тестото на филийки по около 5-6 мм. Наредете в тавата и опечете за около 10 минути. Когато краищата на бисквитките леко порозовеят, бисквитите са готови. Ако искате поръсете с фина захар. Оставете в тавата 5 минути и после охладете на решетка. 
5. Може да процедирате и по друг начин - Готовото тесто да разточите, да изрежете биствитите с форма, която ви харесва и да охладите във фризера преди печене. 

Независимо по кой начин ще процедирате- да режете от цилиндър или да разточвате бисквитите, е важно бисквитите да са охладени  преди печене.
Времето за печене зависи от дебелината и големината на бисквитите. Следете за порозовяването след 5-тата минута- препечени не са с толкова фин вкус. Не е желателно да се препичат.


Коментари

Какво сте гледали в последните 7 дни