четвъртък, 1 септември 2016 г.

Пълнени жълти камби с червен боб и сос от жълти домати - Yellow Bell Peppers Stuffed with Red Bean and Yellow Tomatoes Sauce



 Честит септември! С топли стъпки и усмихнати дни да ни отведе към златна есен!
Обичам да обикалям пазарите и очите ми да се пълнят с всички цветове, които е наляло слънцето в плодовете и зеленчуците. Много често цветовете на зеленчуците ме вдъхновяват как да ги съчетая, какво да приготвя... У дома ме очакваха мнооого слънчеви черита, колко салати приготвих и супи, суших и  има още да зреят...Пазарът пълен с натруфени сергии в патладжанено, доматено, пиперено, ....но ме грабнаха слънчевите камби. Днешната рецепта е в жълто и лилаво и техните нюанси в различни зеленчуци. Много вкусно съчетание. Опитайте и вие.





Продукти:

* 8 -10 жълти камби
* 200 г сварен червен боб
* 50-70-100 мл слънчогледово олио
* 3 моркова
* 1 глава лук
* 2 скилидки чесън
* 1 малък патладжан
* 1 с.л. листа сушена мащерка
* 1 с.л. джоджен- сушени листа
* 1 ч.л. черен пипер- едро смлян
* 1 с.л. куркума
* 1 ч.л. сол
* 1/2 ч.л. едро смляно чили
* 400 г жълти чери домати





Приготвяне:





1. Нарежете на ситно морковите, чесъна и лука.



   Нарежете патладжана на малки кубчета.




2. Загрейте олиото и сотирайте морковите, чесъна и лука. Когато лукът омекне добавете патладжана и куркумата и продължете често да разбърквате до омекването на патладжана. Добавете 50-60 мл гореща вода или доматен сок, разбъркайте и добавете свареният и отцеден боб.



Изключете котлона, поръсете черния пипер, солта, чилито, стрийте сушените листа от мащерка и джоджен. Отново разбъркайте. Покрийте с капак и оставете настрана докато подготвите камбите.



3. Загрейте фурната на 180-190 С. Разполовете жълтите камби, внимателно отрежете месестата част със семките. Запазете ги.



Наредете половинките в тава.



Напълнете с плънката.



Изронете семената, а месестата част сложете в блендера заедно с доматите.



Блендирайте до възможно гладка смес.




Изсипете внимателно в тавата . Поставете да се пече около 40 минути.





    4. Сервирайте топли със сос.



   Вкусни са и студени.


20 коментара:

  1. Бети,
    много апетитно ястие.И ние ги засявахме тези жълти черита - нямат обир наистина, толкова много доматчета има.Но вече не ги засяваме, баща ми не ги обича тези дребосъчета.Но за украса са страхотни.Много вкусно и интересно ястие се е получило.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря Ели, на мен ми носят много настроение и в градината и на трапезата...

      Изтриване
  2. Впечатляващо предложение, Бети ...
    неустоима комбинация на вкус, аромат и цвят -
    креативно, колоритно, слънчево, вълшебни снимки!
    Удоволствие за всички сетива! Благодаря,
    поздрави за теб, вдъхновен и успешен септември!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Диани, сърдечно ти благодаря за щедрите думи! Прегръдка!

      Изтриване
  3. una receta de lo mas completa , llena de color y sabor.

    ОтговорИзтриване
  4. Много, много красиво, впечатляващо!

    ОтговорИзтриване
  5. Looks delicious

    Love Vikee
    www.slavetofashion9771.blogspot.com

    ОтговорИзтриване
  6. Какви са готини тези камби:). Септемврийското нежно слънце се е настанило на трапезата ви и ти благодаря, че го сподели и с нас. Толкова красиво и вкусно е всичко тук. Поздрави, Бети!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря сърдечно, Кате! Поздрави и прегръдки за теб!

      Изтриване
  7. Странна комбинация за моя вкус, но не мога да отрека - красива!
    Пълноценен септември, Бети!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Не ти ли напомнят за зимните сушени пиперки, пълнени с боб? Само цветовете са различни :)

      Изтриване
  8. Истинска витаминозна бомба Бети. Поздравления!

    ОтговорИзтриване
  9. Благодаря, Ани! Не знам за витамините, но бяха много вкусни :)

    ОтговорИзтриване