Лятна плодова салата - Summer Fruit Salad



Да хапнеш сутрин свежи плодове е удоволствие, да  споделиш с някого - удоволствието е двойно, когато мястото е селска градина след дъжд си е изживяване. 
Да имаш градина е привилегия, на която много се радвам и запознатите знаят, че в тази градина освен да сееш и събираш плодовете/зеленчуците се налага и да плевиш. Дъждовете, които валяха бяха благодатни за всички растения, включително и за тези, които се опитват да изземат територията на посадените от мен. Има плевели, които се радвам да видя- като тученицата например или глухарчетата, които непрекъснато никнат навсякъде, но има и такива, които ми идват в повече. След като се разправих с тях се подкрепихме с тази салата, направена от каквото имам. Разбира се, не бера манго от дърветата, и планински боровинки нямам, ананаси също, купих ги, както и диня от бостанджии, скъсах касис от градината и украсих с няколко цветчета флокс. Получи се вкусна, свежа лятна салата, на която се насладихме докато почивахме.


Необходими продукти:

* манго
* 1/4 диня
* боровинки
* 1/2 ананас
*  касис
* ядливи цветя по желание

Всички продукти, освен касиса и боровинките се нарязват на малки кубчета. В купа се поставят всички плодове и се разбърква добре. На този етап може да приберете в хладилника, като закриете купата плътно и да се освежите по-късно, след няколко часа. 



Разхождайки се в градината добавих към салатата няколко цветчета флокс. Така и така си хапвам от него, добавих го в купата.




Ще се радвам да ви хареса идеята за закуска с плодова салата. Ако съм ви вдъхновила и приготвите - снимайте и  маркирайте снимките си в Инстаграм с #vkusnosbety .
Ако публикувате в Pinterest може да ми покажете снимките си там . Намерете моя борд Vkusno s Bety

Коментари

  1. I love fruits so it looks very yummy!
    xx

    http://www.mybeautrip.com

    ОтговорИзтриване
  2. so yummy
    This is so nice,
    this post is very lovely
    New post
    https://www.melodyjacob.com/2018/07/yellow-submarine.html

    ОтговорИзтриване
  3. Бети,
    обичаме всички у дома плодовите салати.Чудесни са особено сега през лятото.Твоята салата изглежда прекрасно, иска ми се веднага да я направя и опитам и аз.
    Поздрави и усмихнато лято !

    ОтговорИзтриване
  4. От тук щедро мога да се нагостя:), за флокса(не знаех името до сега) ще си помисля:))

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар

Какво сте гледали в последните 7 дни