Салата от кълнове, поници и репички - Sprouted Grains and Radishes Salad


Салата с усещане за пролет. С малко зелении, защото още липсват в градината, но си отглеждам у дома в бурканчета- мини градинки . Семена и зърна, събудени, пълни с хранителни вещества и енергия. Една такава салата ми дава усещане за лекота, енергия, също като пролетен ден.

Продукти:

за 2-4 порции


* 10-15 много свежи репички, заедно с листата ( за предпочитане био отглеждани)
* 5- 6 с.л. накисната за 24 часа елда
* 5- 6 с.л. покълнали слънчогледови семена
* 5-6 с.л. покълнали зърна лимец
* чаша поници от люцерна
* 1 авокадо, нарязано на кубчета
* 100 г рукола
* 1 връзка магданоз
* 5-6 с. л покълнала леща
* 5-6 с.л. белени конопени семена
* 2 с.л. олио от тиквени семена
* ябълков оцет
* прясно смлян черен пипер




Приготвяне:

Изплакнете многократно всички покълнали и поникнали зърна и семена.
Нарежете фино магданоза  и листата от репички. Поставете в голяма купа. Добавете руколата, разбъркайте, добавете парченцата авокадо, кълновете, пониците. Поръсете с олиото, ябълковия оцет, черния пипер, добавете  репичките и конопеното семе. Поднесете веднага.

Коментари

  1. Страхотна, много свежа и вкусна салата.Веднага ще я направя.Чудна е.
    Поздрави и усмивки !

    ОтговорИзтриване
  2. Красота! Честита баба Марта, Бети! Бъдете живи, здрави, бели и червени във вас да блика щастие и любов! Пролетно настроение в душите! Поздрави!

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар

Какво сте гледали в последните 7 дни