Канелени мъфини - Cinnamon Muffins



След като сутринта взехме по едно розово хапче за настроение, разбирай, че сме хапнали по едно парченце розова торта от вчера, единодушно решихме, че искаме канелени аромати. Включих фурната, изпекох тиква, която ще използвам за различни неща през седмицата. Изпекох и тези ароматни и много вкусни канелени мъфини. Подобни са на поничките, които съм показвала преди време. Приготвят се с продукти, които има във всеки дом, а са толкова вкусни, че ще се влюбите в тях.

С тези вкусни канелени мъфини открих сезона на есенно-зимните печива. В момента е толкова мрачно навън, единствения слънчев момент беше докато ги снимах. Сега вали ситно, неспирно и  напоителено, аз слушам дъжда, отпивам от масала чая си с мляко и хапвам канелен мъфин. Във фурната бавно се пече вечерята и изпълва кухнята с вкусни аромати. Мъжете приготвят киселото зеле в мазата. Сега е моето спокойно време, преди къщата да се изпълни с оживени разговори.
Пожелавам ви уютна вечер сред семейството! 



Продукти:


250 г брашно тип 450 

250 г светло кафява захар

2 ч.л. бакпулвер

1 1/2 ч.л. канела

1/2 ч.л. сол

1 яйце

370 г растително мляко( в моя случай от кашу)

3 с.л. разтопено кокосово масло или гхи

1 ч.л. смлени ванилови шушулки


За потапяне:

5-6 с.л. стопено кокосово масло или гхи

100 г светло кафява захар 

1 ч.л. канела


Начин на приготвяне:

1. Загрейте фурната на 180 С.

2. Намажете тавичка за мъфини  с кокосово масло или гхи.

3. В голяма купа смесете сухите съставки.

4. В друга купа смесете мокрите съставки. Леко разбийте. Може и с вилица или телена бъркалка.

5. Изсипете течната смес в сухата и разбъркайте добре до еднородна смес. Тестото е леко течно.

6. Напълнете формите до 2/3 от обема. Печете 20-23 минути или до суха клечка. Ако решите да приготвите в мини форми, намалете времето за печене на 10-15 минути.

7. Извадете от формата и оставете мъфините във формата за около 5-6 минути и след това извадете и оставете да се охладят окончателно на решетка.

8. След като сте охладили всички изпечени мъфини, затоплете леко маслото. Разбъркайте канелата със захарта. Потопете всеки мъфин за кратко от всички страни в маслото и после оваляйте в канелената захар. Съхранявайте в кутия. Поднесете с чаша мляко, кафе или чай. 

Коментари

Публикуване на коментар

Какво сте гледали в последните 7 дни