Бързи крекери от лаваш и заатар



Когато денят ти е бил наситен с дейности, които не включват готвене и ти е прекалено горещо, толкова, че дори не ти се готви. Или имаш неочаквани гости на по чаша вино.  Тези крекери са точно за тези случаи. Необходими са само лаваш, заатар, зехтин и някакво сирене и плод за компания на чашата вино.
 Аз разполагах с бри и смокини. За 2 минути смесих съставките за заатар. Тук може да видите как да си приготвите. В случая не се налага да ги загрявам, защото изпекох върху намазаните със зехтин питки лаваш. Изпекох в Airfryer. 


Съставки: 

питки лаваш

заатар

зехтин

за сервиране:

сирена, студено вино, смокини, праскови, грозде

Инструкции:

1. Ако ще печете във фурна - загрейте  на 180 С. Ако печете в Airfryer не е необходимо загряване. Изпечете цялата питка докато се позлати и стане хрупкава.

2. Намажете питките добре със зехтин. Поръсете плътно отгоре заатар. 

3. Изпечете за около 8-10 минути или докато лавашът стане хрупкав и златист. Внимавайте да не изгорите.

4. Извадете от фурната и след като леко се охлади начупете на неравномерни парченца. Сервирайте със сирене, плодове и охладено вино.






 

Коментари

Публикуване на коментар

Какво сте гледали в последните 7 дни