Царевични мъфини с тиква и градински чай ( без глутен и без млечни)
Октомври е месецът, в който рецептите с тиква започват своето шествие в кухните и интернет пространството. Цялата дълга есен и зима тиквата е в менюто ни, но като че ли октомри е най-наситен откъм тиквени рецепти. С тази вкусна рецепта може да започнете своя тиквен сезон през октомври. У дома еднакво харесваме тиквата в солени ястия и в сладки. Тази здравословна рецепта за мъфини с царевичен грис и тиква е от солените варианти и е идеална за есента, дори за зимата! Ароматът на салвия перфектно допълва тиквата и не пропускам да използвам в солените ястия. Тя е като канелата в сладкия вариант на тиквените рецепти. Без глутен и без млечни продукти. Мъфинитe са подходящи за закуска или да се поднесат като хлебче към основно ястие. Чудесни за вземане в офиса или кутията на децата за закуска в училище. Най-вкусни са в деня на изпичането. Съхранявайте в кутия за ден два ( ако останат).
За други рецепти с тиква, кликнете върху етикет "тиква" в думите в страни от публикацията и ще видите всички публикации, в които съм включила тиква.
Излизат 14 мъфина.
Съставки
1 яйце
240 мл (1 чаша ) мляко -аз използвах от кашу
250 г (1 чаша) пюре от тиква
1 с.л. кленов сироп
3 с.л. зехтин
200 г (1 1/4 чаши) царевичен грис
55 г (1/2 чаша) овесено брашно-без глутен
40 г (1/2 чаша ) бадемово брашно
10 г (1 с.л. ) бакпулвер д-р Йоткер
1/2 ч.л. морска сол
1 с.л. нарязан пресен градински чай (плюс листа за гарниране)
Необходимо оборудване
силиконови форми за мъфини
тава
бъркалка
две купи за разбъркване на съставките
Инструкции
1. Загрейте фурната на 220 С
2. В голяма купа за смесване разбийте заедно сухите съставки.
3. Изсипете течните съставки в другата купа и ги разбъркайте заедно. Смесете със сухите съставки, разбъркайте добре.
4. Сложете силиконови формички за мъфини в тава. Разпределете сместа във формите за мъфини. Използвайте лъжица за сладолед или 2 чаени лъжички, за да разпределите тестото. Отгоре поръсете листа от градински чай.
5. Поставете тавата във фурната. Печете 20-25 минути или докато стане златисто кафяво и клечка за зъби, поставена в центъра, излезе чист.
6. Извадете от фурната и оставете да се охлади във формата за мъфини за 5 минути. Прехвърлете върху решетка и охладете напълно или яжте още топли в компанията на айрян или супа.
Споделете с мен, ако ги приготвите. Ще се радвам да видя вашите снимки.
Споделете в Instagram, като ме маркирате с @vkusnosbety и използвайте #vkusnosbety hashtag (хаштаг) Голяма радост ми носи да виждам вашите снимки и винаги споделям в Stories вашите постове.
Nice post thank you Julie
ОтговорИзтриване