Патладжанени мини пици - Eggplant mini pizzas
Имаше период от време, когато у дома често приготвях пица. Една от любимите ни е "Маргарита" . Може да прочете за нея и да видите как я приготвям тук. Както добре знаем пицата традиционно се приготвя с тесто. Не отнема много време, поне тестото, което аз пригогвям. Но ако някой у дома не яде никакви теста, от никакви брашна или просто искате разнообразие, обичате патладжан, тази рецепта ще ви хареса много. Подходяща е за летния сезон, когато много хора броят калории, но не искат да се лишават от вкусна храна. Вкусът на тези патладжанени пици е като на Маргарита, липсва само тестената част. Патладжанените филийки не са пържени, а печени под грила във фурната, може и на грил тиган, леко напръскани с олио. На опаковката на моя пулверизатор пише, че всяко впръскване е 2 калории :) . Може и съвсем тънко да намажете.
Продукти:
* патладжани
* доматен сос, приготвен с чесън и малко лук
* пармезан
* моцарела
* чери домати
* свеж босилек
* малко олио
Приготвяне:
1. Патладжаните се нарязват на филии с дебелина около 0,5 до 1 см. Поставят се в тава, покрита с хартия, без да се застъпват. Грилът се загрява. Филийките патладжан се напръскват с олио. Запичат се от двете страни. Изпечените филийки се поставят в чиния и в същата тава се изпичат останалите нарязани патладжани.
2. След изпичането на цялото количество патладжанени филии започваме да изпичаме пиците. Това става бързо, непосредствено преди сервирането им. Намазват се с доматения сос. Поръсват се с настърган пармезан.
3. Поставят се филийки моцарела и чери домати.
4. Поставят се под грила във фурната и се запичат за около 10 минути.
И следващата тавичка...
5. Сервират се с листа пресен босилек.
.... и свежа салата от хрупкава тученица.
yummy! I love this. This eggplant mini pizza seems delicious, I must try it.
ОтговорИзтриванеhttp://modaodaradosti.blogspot.com/
Really very tasty! Try it! I'll be glad you like! Thank you, Ivana!
ИзтриванеWow! This looks so incredibly good. I love eggplant...but I never thought of making it into a pizza. Thanks for sharing <3 I'll definitely have to make this soon.
ОтговорИзтриванеxo Azu
www.raven-locks.blogspot.com
Really very tasty! Try it! Thank you dear Azu!
ИзтриванеOMG so delicious :D I really tray this recipe :D
ОтговорИзтриванеNEW OUTFIT POST | Overall Distressed Jeans
×Pieces Of Me, Blog
×@mgouveiaa, instagram
×Facebook Official Page
Try it! You will be fascinated! I'll be glad you like!
ИзтриванеThanks Miguel!
Красота, вкус, приказка! Лятно, свежо и красиво! Прекрасно лято, Бети!
ОтговорИзтриванеИ на теб, Кате! Сърдечни поздрави!
ИзтриванеМного ми хареса този патладжан, Бети! Благодаря ти за хубавите снимки и рецептата!
ОтговорИзтриванеПоздрави! (:
Благодаря, Лили! Радвам се, че ти харесват! Хубаво лято!
ИзтриванеIt looks so delicious. :)
ОтговорИзтриванеYou will be fascinated! They are so tasty!
ИзтриванеUna pinta muy buena. Me gustan todos los ingredientes que has utilizado, seguro que está exquisita.
ОтговорИзтриванеBesos
Oh yes, very delicious Rosss! Thank you dear friend!
ИзтриванеБети,
ОтговорИзтриванечудесни мини - патладжанени пици.Идеално лятно предложение, много свежо и красиво.
Поздрави !
БЛагодаря, Ели! Радвам се, че ти харесват!
ИзтриванеА какво става с горчивия сок на патладжаните?
ОтговорИзтриванеНищо :) Отдавна не съм попадала на горчиви патладжани-ако са добре узрели. Ако сте свикнали да ги накисвате предварително във вода, може да се процедира и по този начин. Предварително накисване, отцеждане и подсушаване с кухненска хартия преди печенето под грила в печката или поставянето им на грила.
ИзтриванеПатладжанът не е от най-красивите храни на света. Не мога да разбера, как от един прост неугледен патладжан можеш да направиш такава красота!
ОтговорИзтриванеХе-хе, какво му е? Тъмно лилав, гладък и тоооолкова вкусен! Усмихна ме, Йоли! Благодаря ти!
ИзтриванеНепременно ще опитам този вариант! Много вкусно изглежда и лятно :)
ОтговорИзтриванеАлби, благодаря ти! Ще се радвам да опиташ, няма да се разочароваш!
ОтговорИзтриванеС нетърпение очаквам моите патладжани да пораснат, ще ги приготвя и в този вариант.
ОтговорИзтриванеАни, ще останеш очарована! Ние хапваме поне 2 пъти седмично от тях. Чудесно е, че имаш градина и отглеждаш и патладжани. Аз не съм сяла тази година.
ИзтриванеБети, благодаря ти за разкошната рецепта! Стана ми най-любимата с патладжани! <3
ОтговорИзтриванеБени, много се радвам, че си я направила и са ви станали любими тези мини "пици "! У дома ни е най-любимите начин за приготвяне на патладжан. Благодаря ти, че сподели! Направи денят ми прекрасен!
Изтриване