tag:blogger.com,1999:blog-5961823013326559241.post5401964275876504139..comments2024-03-22T20:20:07.004+02:00Comments on Вкусно с Бети: Торта Тату - Червено кадифеBetyhttp://www.blogger.com/profile/02653088707939276616noreply@blogger.comBlogger30125tag:blogger.com,1999:blog-5961823013326559241.post-65889664204044438902013-03-01T23:12:14.581+02:002013-03-01T23:12:14.581+02:00Effy,
Много се радвам, че тортата ти се е получила...Effy,<br />Много се радвам, че тортата ти се е получила според очакванията ти и, че всички сте я харесали!<br />Благодаря ти, че сподели и зарадва!<br />Весели празнични дни!Betyhttps://www.blogger.com/profile/02653088707939276616noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5961823013326559241.post-49317012302881669822013-03-01T22:33:45.242+02:002013-03-01T22:33:45.242+02:00Здравей Бети,
Благодаря ти много за бързия отговор...Здравей Бети,<br />Благодаря ти много за бързия отговор и подробните инструкции, много ми помогнаха. Направих тортата по твойта рецепта, но без кафето и с по-малко какао, т.е. Red Velvet без Devil's food cake намеса . Правих двуетажна торта с фондан и съответно удвоих съставките, получи се страхона торта. Мисля, че това вече ми е любимата рецепта, толкова сочни блатове и невероятен вкус. На всички много им хареса и тортата бързо се изпари, а аз си мечтая за поне още едно парче . Благодаря ти отново, че споделяш тези страхотни вкуснотийки с всички нас и ти желая приятни и ароматни почивни дни.<br />Effynoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5961823013326559241.post-85309567317461219692013-02-13T14:51:24.495+02:002013-02-13T14:51:24.495+02:00Effy,
Благодаря, че си решила да се довериш на опи...Effy,<br />Благодаря, че си решила да се довериш на опита ми.Благодаря ти и за топлите думи и отношение.Радвам се, че ти е приятно и интересно в моя блог.<br />Традиционната торта Червено кадифе е с прясно мляко.Блатовете наистина са сочни- за моя вкус.Не обичам като натисна блата да изтича сироп от него. Но има нещо друго важно за тази торта-традиционно тя се пълни с крем от крема сирене, което след 6-12 часа престой дава допълнителна влажност.Традиционната рецепта съм използвала в рецептата-Червени кадифени елхички Red Velvet Tree-Коледен календар - Ден 3-и.<br /> Друго полезно, което да вземеш под внимание е, че съм забелязала, че тестата, в които мазнината е олио са по-влажни и сочни. С маслото са по стегнати- но пък по-лесни за работа. Понякога слагам и двете.<br />Тази торта по-горе, както съм написала в началото е комбинация от Devil's food cake и Red Velvet. <br />При Devil's food cake е задължително горещата вода или горещото кафе, понякога присъства и мляко. Обикновено тази торта се пълни с шоколадов ганаш и се покрива също с шоколад. Тя е много, много шоколадова. Блатовете се получават - за мен достатъчно сочни, не например като на торта Гараш.<br /><br />Не си споделила как ще оформиш тортата- с вертикални блатове или ще ги редиш хоризонтално. Как ще бъде украсена тортата. Ако е с фондан и тортата ти е прекалено напоена, фонданът ще се овлажни и ще се смъкне. Освен това може да загуби форма. Кремът също е от голямо значение. Ако е влажен (от крема сирене) не напоявай блатовете. Ако ще правиш торта с хоризонтално редени блатове,съвета ми е да опечеш тестото на два или три пъти. По- лесно е и няма опасност в средата да останат сурови блатовете и да спаднат след ваденето.Всеки изпечен блат, след окончателното изстиване, може да бъде отрязан на две с помощта на силно опънат конец или дълъг нож. <br /><br />Независимо на кой блат се спреш, винаги можеш след като го изпечеш да го опиташ и вземайки пред вид крема, който си избрала да овлажниш малко, според вкуса ти. За мен и за теб може да е различно усещането за комфортна влажност на блата.Овлажняването, за да е по-деликатно и равномерно, може да стане с топло мляко с ванилия, като нанасяш с четка- силиконова, или с онази , с която мажеш кифличките например с яйце...<br /><br />Надявам се, да съм била полезна със съветите. Остави се на усещането си и то ще те доведе до правилното решение.Ако има още нещо, питай.<br /><br />Успех и весел празник!<br />Ще се радвам да споделиш резултата.<br />Betyhttps://www.blogger.com/profile/02653088707939276616noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5961823013326559241.post-48052513546366806622013-02-13T13:30:02.095+02:002013-02-13T13:30:02.095+02:00Здравей Бети, скоро синът ми има рожден ден и реши...Здравей Бети, скоро синът ми има рожден ден и реших да приготвя червено кадифе. Рецепти из нета колкото искаш, но се спях на твойта. Грабна ме и визията и начина по който описваш всичко. Преди доста време открих блога ти случайно и често го разглеждам, дори само за да си повдигна настроението. Благодаря ти за всичко, което споделяш с нас, чудесен блог и ми носи много положителни емоции.<br />Имам един въпрос, ще се радвам ако можеш да ме посъветваш. В тази рецепта пишеш, че блатовете са сочни, заради горещата вода или кафе, които се добавят в сместа. В другата ти торта червено кадифе по оригиналната рецепта няма вода или кафе, според теб коя е по-сполучлива? Из интернет някой пишат, че е много суха торта, други, че е много сочна и не мога да преценя, а нямам време за проби. До колкото знам блатовете не се сиропират, а поемат от крема. Интересува ме, според теб, достатъчно сочен ли е блата по оригинлата рецепта или би ми препоръчала да го напоя с нещо или пък да прибавя тази чаша топла вода?<br />Благодаря ти предварително и още веднъж да кажа, че съм ти голям фен и да ти пожелая винаги с такава страст да твориш тези прекрасни и вкусни произведения на изкуството.Effynoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5961823013326559241.post-48088201347364719062012-10-07T00:22:11.188+03:002012-10-07T00:22:11.188+03:00Кате,благодаря ти за думите!Радвам се, че си се до...Кате,благодаря ти за думите!Радвам се, че си се доверила на опита ми и съм била полезна!Тортата ти е чудесна! Много ми харесва рисунката ти!Прекрасна е!<br />Сърдечно благодаря, че сподели това!<br />Прегръдки!Betyhttps://www.blogger.com/profile/02653088707939276616noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5961823013326559241.post-36764334712377464322012-10-06T21:42:03.321+03:002012-10-06T21:42:03.321+03:00Бети, включвам се отново, за да ти благодаря за пр...Бети, включвам се отново, за да ти благодаря за прекрасната рецепта, за подробните обяснение и да ти кажа, че я направих, благодарение на теб! В никакъв случай не е изпипана като твоите:), но съм доволна от резултата, много вкусна и красива се получи! Благодаря ти още веднъж! Наистина изисква много време, много продукти, много търпение! Точно затова ти се възхищавам!Екатеринаhttps://www.blogger.com/profile/12680327019785266455noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5961823013326559241.post-68621542852462065042012-02-07T14:21:21.022+02:002012-02-07T14:21:21.022+02:00Благодаря ти Нели!
Радввам се, че си се отбила тук...Благодаря ти Нели!<br />Радввам се, че си се отбила тук!Betyhttps://www.blogger.com/profile/02653088707939276616noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5961823013326559241.post-80045038635326804542012-02-07T13:37:00.462+02:002012-02-07T13:37:00.462+02:00А,така-а-а и тук има принцеса !И,то съвсем скоро е...А,така-а-а и тук има принцеса !И,то съвсем скоро е имала празник-ДА ТИ Е ЖИВА И ЗДРАВА!<br />Тортата е прекрасна,рисунката е страхотна!Нелиhttps://www.blogger.com/profile/17435172698438974903noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5961823013326559241.post-81088210042709579162012-01-16T20:40:11.193+02:002012-01-16T20:40:11.193+02:00Sneigi,благодаря ти!Sneigi,благодаря ти!Betyhttps://www.blogger.com/profile/02653088707939276616noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5961823013326559241.post-55065256899981597262012-01-16T20:11:09.461+02:002012-01-16T20:11:09.461+02:00Невероятна е! Поздравления за художествените умени...Невероятна е! Поздравления за художествените умения!Sneigehttps://www.blogger.com/profile/10264687130922141108noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5961823013326559241.post-66052571478064382792012-01-16T11:14:52.670+02:002012-01-16T11:14:52.670+02:00Пеп-чо, благодаря ти много, за хубавите пожелания!...Пеп-чо, благодаря ти много, за хубавите пожелания!<br />Хубава и успешна седмица и за теб!<br />Да знаеш много ти се ра дваме у дома на наградите!Betyhttps://www.blogger.com/profile/02653088707939276616noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5961823013326559241.post-36426776902788671122012-01-16T09:52:47.683+02:002012-01-16T09:52:47.683+02:00На патерица, но от сърце, Бети :)
Да е жива и здра...На патерица, но от сърце, Бети :)<br />Да е жива и здрава младата госпожица, да бъде много щастлива и последователна в мечтите си, да обича и да бъде обичана! <br />Страхотна торта си и направила, Бети, поздравления! Отново майсторска работа, но украсата този път е уникална! <br />Поздрави и хубава нова седмица!pep-4ohttps://www.blogger.com/profile/13495611772520747160noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5961823013326559241.post-66799241891133835132012-01-14T22:45:15.867+02:002012-01-14T22:45:15.867+02:00Ооо,Пепика,трогната съм!И ти благодарим аз и Неви-...Ооо,Пепика,трогната съм!И ти благодарим аз и Неви-дъщеря ми, тя те помни още от историята с тазгодишното представяне на състезанието за погачи и я държа в течение на всичко, което зная за теб!Майстор си и ценим много това, което сътворяваш!Бъди здрава и нека ти се случват само хубави неща!<br />Прегръщаме те горещо!Betyhttps://www.blogger.com/profile/02653088707939276616noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5961823013326559241.post-36111389046522494512012-01-14T21:16:54.047+02:002012-01-14T21:16:54.047+02:00Бети, желая на твоята принцеса от всичко по много ...Бети, желая на твоята принцеса от всичко по много - много здраве, много щастие, много усмивки и много хубави моменти в семейството ви. На теб, като мама ти пожелавам винаги да имаш такова вдъхновение за уникалните торти, които правиш и винаги да са с твой почерк и стил. Крема с маскарпоне ми е любим, така че не се съмнявам за вкуса на тортата, а и ако реша да си правя тату ......ти ще си!<br />ПепикаAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5961823013326559241.post-13977273660475675232012-01-14T10:38:28.361+02:002012-01-14T10:38:28.361+02:00Нора,благодаря ти от цялото си сърце! Ти си неверо...Нора,благодаря ти от цялото си сърце! Ти си невероятно чувствителен човек и винаги ме трогваш с думите си.Усещам искреното ти възхищение и това стопля сърцето ми!<br /><br />Силна прегръдка!Betyhttps://www.blogger.com/profile/02653088707939276616noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5961823013326559241.post-14940834961603624842012-01-14T10:06:33.775+02:002012-01-14T10:06:33.775+02:00Бети, остави ме без дъх....Не бих могла да коменти...Бети, остави ме без дъх....Не бих могла да коментирам....не намирам подходящите думи и ми се струва, че каквото и да напиша, няма да мога да изразя, това което чувствам!<br />Толкова е красива тортата за твоето момиче. Желая и да е много, много щастлива и обичана!<br />А теб прегръщам силно<br />Нораtutulinahttps://www.blogger.com/profile/06110395038450802181noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5961823013326559241.post-13517842579580755662012-01-13T22:21:17.048+02:002012-01-13T22:21:17.048+02:00Диана,благодаря ти!! :)
Прегръдки..Диана,благодаря ти!! :)<br />Прегръдки..Betyhttps://www.blogger.com/profile/02653088707939276616noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5961823013326559241.post-22994977310604345242012-01-13T22:20:23.377+02:002012-01-13T22:20:23.377+02:00:) Опитай!Много ще ти хареса...лека и с богат вкус...:) Опитай!Много ще ти хареса...лека и с богат вкус :))Betyhttps://www.blogger.com/profile/02653088707939276616noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5961823013326559241.post-73913805866296432482012-01-13T20:18:28.736+02:002012-01-13T20:18:28.736+02:00Честит празник, Бети,
с пожелания за здраве и късм...Честит празник, Бети,<br />с пожелания за здраве и късмет, успехи и много щастие за рожденичката!<br />Впечатляваща торта си приготвила - уникална като идея, декорация и изпълнение, моите адмирации, страхотна си, Дианаdi_anihttps://www.blogger.com/profile/01295904706090464213noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5961823013326559241.post-20579673924144728722012-01-13T19:19:15.126+02:002012-01-13T19:19:15.126+02:00Щом обещаваш да е лесно - определено ще опитам :) ...Щом обещаваш да е лесно - определено ще опитам :) А това за брашното дойде от моят прочит на брашното за торта, което не знам защо реших, че е самонаддигащо се :) Ама който не чете внимателно, а се зазяпва по снимките е така :)Габиhttps://www.blogger.com/profile/08140687375153570525noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5961823013326559241.post-5015607013037046262012-01-13T19:13:04.457+02:002012-01-13T19:13:04.457+02:00Габи, благодаря за пожеланията!Да, много и хареса...Габи, благодаря за пожеланията!Да, много и хареса тортата,подскача и пищя наоколо...!В тортата Червено кадифе няма нищо сложно.Нито в Дяволската и двате са ми едни от любимите торти.А тази е компилация от двете.По принцип,както съм написала в Червеното кадифе се слага 2 с.л. какао, а в Дяволската не се слага боя.Можеш да ползваш самонадигащо се брашно,аз не съм ползвала такова.Не знам къде си прочела. :-)).Това е цялото количество, което съм написала.<br />ПрегръдкиBetyhttps://www.blogger.com/profile/02653088707939276616noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5961823013326559241.post-9811045095943950392012-01-13T18:04:20.646+02:002012-01-13T18:04:20.646+02:00Бети, да ти е жива и здрава рожденичката! Сигурна ...Бети, да ти е жива и здрава рожденичката! Сигурна съм, че е била възхитена от тортата! Поредното произведение на изкуството! Ще трябва някой ден да ми дадеш малко уроци по рисуване за съвсем начинаещи :) Още не съм правила торта червено кадифе, но трябва да се пробвам. Прегръдки и хубави почивни дни!<br />П.П. Имам едно питане само - брашното за торта е това, което се описва като самонаддигащо се брашно или нещо друго?Габиhttps://www.blogger.com/profile/08140687375153570525noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5961823013326559241.post-4656338029953071872012-01-13T17:01:07.662+02:002012-01-13T17:01:07.662+02:00Elly,благодаря ти!
Обичам да рисувам...
ПрегръдкиElly,благодаря ти!<br />Обичам да рисувам...<br />ПрегръдкиBetyhttps://www.blogger.com/profile/02653088707939276616noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5961823013326559241.post-84002779074914728822012-01-13T16:48:05.830+02:002012-01-13T16:48:05.830+02:00Честит празник, Бети! Да ти е жива и здрава рожден...Честит празник, Бети! Да ти е жива и здрава рожденичката!<br />Тортата е много оригинална! Много ми харесва цялата серия от рисувани торти, която показваш напоследък.ellyganovahttps://www.blogger.com/profile/02884383750993840952noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5961823013326559241.post-66060086854423364542012-01-13T16:43:42.241+02:002012-01-13T16:43:42.241+02:00Петя,благодаря ти!
Еликсирче, благодаря за пожела...Петя,благодаря ти!<br /><br />Еликсирче, благодаря за пожеланията към моето козле :-)<br /><br />Candy-благодаря ти!Тортата е много лесна за правене, а украсата е по желание.Традиционно е само с крема сирене и сметана.<br /><br />Кокона-радвам, се че ти е харесала!Благодаря ти за топлите думи!<br /><br />Вени, майсторке,благодаря ти!!!Betyhttps://www.blogger.com/profile/02653088707939276616noreply@blogger.com