Брауни бисквитки
Мислила съм си, че като е лято и има толкова много плодове и приготвям какви ли не сладкиши с тях, шоколадът няма да ми липсва.Но, не е така, еуфорията, която ме обвзема при вида на шоколад и прогресивно расте,когато ароматът му се понесе из цялата къща и достига връхна точка при опитването на готовия десерт,не може да се сравни с нищо друго.Явно съм пристрастена.Удоволствието да гледам, и не само, стопения шоколад, да усещам уханието му е невероятно.
В този пост предлагам любимите ми бисквитки : те са мнооооого шоколадови, отгоре хрупкави,като отхапете, освен чудния аромат, усещате една приятна мекота,леко дъвчащи,с дълъг шоколадов послевкус.Въобще това са едни от най-маниашките бисквитки.
... и 7 годишната ми племенница е преценила,че съм от влюбените в шоколада. От нея получих тази малка книжка.
Продукти:
* 45 г брашно
* 1 / 4 чаена лъжичка бакпулвер
* 1 / 8 чаена лъжичка сол
* 2 големи яйца
* 3/4 чаша захар
* 1 / 2 супена лъжица сварено еспресо*
* 1 ванилия -д-р Йоткер
* 115 г масло
* 240 грама черен шоколад, нарязан-аз използвах 85% какао Lindt
* 3 / 4 чаша шоколад чипс-тъй като нямах,нарязах на ситно млечен шоколад
Приготвяне:
1.Загрейте фурната до 180 градуса. Застелете 2 тави с хартия за печене.
2. В малка купа пресейте заедно брашното, бакпулвера и солта.
3. В купата разбийте леко с миксер яйцата ,добавете захарта, еспресото и ванилията и разбийте на висока скорост за 10 минути, докато се получи плътна смес.
4. Докато разбивате яйцата , поставете маслото в огнеупорен съд на водна баня. Добавете шоколада и отвреме на време разбърквайте докато се стопи..
5. Внимателно добавете шоколадовата смес в яйчната смес, докато частично се комбинират (трябва да има все още някои ивици). Добавете пресятото брашно към тестото и внимателно разбъркайте. Добавете шоколадовия чипс. Ако тестото е много течно, оставете да почива докато се сгъсти леко, около 5 минути.
* След като сте готови с тестото, можете да прецените дали да добавите още кафе.Ако е прекалено гъсто,няма да се "разлее" и да образува кръгли плоски бисквитки , а ще запази формата,каквато сте придали при сипването в тавата.На мен ми се наложи да добавя още 1 супена лъжица кафе.
6. С помоща на чаена лъжичка поставете еднакви количества тесто върху подготвените тави и печете, докато бисквитките станат лъскави и напукани, около 8 до 9 минути. Извадете ги от тавата след около 5-6 минути.Не опитвайте да ги вадите горещи за да не ги разрушите.След като постоят около 5 минути са достатъчно стегнати.За всеки случай използвайте тънка метална лопатка за изваждането им.Окончателно охладете на решетка.Не увеличавайте времето на печене, за да не станат бисквитките много сухи след охлаждането си.
![](http://2.bp.blogspot.com/-6RxQGWrbaco/Tk5BNCDqOCI/AAAAAAAAAYg/XpSx_Jl3PuQ/s640/cats1.jpg)
Идея:
Заместете 1 / 2 чаша от количеството шоколадов чипс с нарязани препечени ядки или сушени вишни,боровинки или кандирани портокалови корички .
Източник на тази прекрасна рецепта.
Чудесна и изкушаваща рецепта! Благодаря, Бети, че я сподели с нас! Искам да те поканя ето тук http://hranatazadushata.blogspot.com/p/blog-page_18.html, за да споделя с теб една чудесна награда за нов и креативен блогър! Хубава седмица!
ОтговорИзтриванеБлагодаря ти Гуинет!Оценката ти ме радва много,тъй като те ценя като кулинар и естет!Блогът ти е страхотен и ти желая вдъхновение и още много награди!
ОтговорИзтриванеЗдравеи Бети, тези бисквитки излеждат невероятно! И снимките, които правиш са много хубави!
ОтговорИзтриванеПоздрави
Валентина
Благодаря,VaLeNtInA!И са много вкуснички :-)
ОтговорИзтриванеОбожавам всичко направено от шоколад :) А тези малки вълшебни бисквитки изглеждат наистина неустоимо!
ОтговорИзтриванеНадявам се моите ( твои) бисквитки да изглеждат по същия начин, когато ги направя:-)
ОтговорИзтриванеСнимките са чудесни!