Сурови равиоли от цвекло с плънка от слънчогледово сирене и билки
С летните жеги все повече ми се иска да хапвам нещо леко и свежо. В градината цвеклото е готово и ви предлагам една вкусна идея за вечеря или обяд. Импровизираните ми равиоли са пълни със слънчогледово пробиотично сирене и билки. Първото пробиотично сирене, което направих с пробиотик GENESIS BioMix преди 5-6 години е точно това- от слънчогледови семена. Оттогава не съм спирала да експериментирам и приготвям домашно пробиотично сирене. За още вкус и разкош поръсих със зехтин, нарязани орехи, ядливи цветя, черен пипер и листенца мащерка.
Може да използвате друго веган сирене за пълнеж, както и билки, които предпочитате.
Ако не сте веган бих препоръчала козе крема сирене.
Равиолите ще ви харесат и с тези сирена:
Съставки
1-2 броя цвекло
слънчогледово пробиотично сирене- по 1 ч.л. за всяка равиола
черен пипер
свеж или сушен риган
свеж чивас
свежа мащерка
нарязани орехи за поръсване
зехтин
ядливи цветя
Инструкции
1. Нарежете с ренде тип мандолина цвеклото на тънки шайби.
2. Разбъркайте сиренето с подправките. Поставете в центъра на всяко кръгче по около 1 чаена лъжица сирене. Сгънете на половина.
3. Сервирайте по 5-6 в порция. Поръсете с орехи, зехтин, мащерка, ядливи цветя.
Коментари
Публикуване на коментар