Печени смокини и орехи с бурата и мащерка
Смокините са и любимо лакомство по това време на годината. Днес ги запекох във фурната заедно с орехи и мащерка и сервирах с бурата. Много подходящи са и сирене котидж, рикота. За тези, които не ядат млечни е много вкусно с бадемово сирене с пробиотици или извара.
Преди печене или преди сервиране може да поръсите струйка мед или кленов сироп. Аз ни използвах. Смокините освободиха сладък сос, който виждате в тавичката.
Съставки:
500 г смокини
150 г орехи
няколко клонки мащерка
черен пипер, прясно смлян
за сервиране:
бурата или рикота, или безмлечно сирене или извара
Инструкции:
1. Разполовете смокините и ги наредете на един слой в тавичка. Между тях поръсете орехите. Поръсете с листенца мащерка, като запазите няколко за сервиране.
2. Печете в загрята на 180 С фурна, докато смокините пуснат сос и орехите се запекат.
3. Сервирайте топли, заедно с накъсана бурата. Поръсете с мащерка и черен пипер.
Насладете се с чаша охалдено бяло вино или розе.
Чудно предложение! Обожавам печени смокини!
ОтговорИзтриванеМими Ат.
Благодаря, Мими! Смокините са неусноима вкусовите наистина!
Изтриване