Обърнати мъфини със смокини, без брашно - Figs upside down muffins without flour
Малки кексчета без брашно. Сочни, без да са напоени, с лек ориенталски вкус. Ако обичате сиропираните, сладки, ориенталски сладкиши, ще ви допадне, особено ако добавите и мед при сервирането. Аз не си падам по тях. Обичам само кадаиф и винаги си го приготвям, като редуцирам значително захарта. Когато за първи път направих Портокалово бадемов сладкиш без брашно. Orange almond gateau without flour.
много ми допадна текстурата- влажна и сочна. И докато там използвах кисели плодове-лимони и портокали, тук смокините бяха сладки като мед и затова още намалих захрта. За източен привкус добавих аромат на роза и поръсих обилно с шамфъстък. Опитах и с мед. Изглежда красиво, но на мен ми идва в повече сладостта. Приготвих ги два пъти. Първия път добавих съвсем малко- на върха на ножа, смлян кардамом, но не ми допадна и замених с аромат на рози. Получи се точно каквото очаквах- лек, сочен десерт с ароматни смокини и розов нюанс, които се допълниха от вкуса на шамфъстъка.
Продукти:
* 200 г бадемово брашно или фино смлени сурови бадеми
* 4 яйца, разделени
* 1 ч.л. лимонов сок
* 100 г захар
* 100 мл олио от гроздови семки
* 6 черни смокини
* 2 ч.л. бакпулвер
* други 10-12 смокини
* 50 мл вода
* 2 с.л. сироп от рози
* 2-3 капки розова есенция
* 100 гр. шамфъстък
* няколко лъжици мед, по желание
Приготвяне:
1. Шесте смокини се нарязват и се поставят в тенджерка с 50 мл вода. Оставят се да къкрят около 5 минути. Достатъчно е да омекнат, за да могат да се пасират до гладка смес. Оставят се настрани.
2. Фурната се включва на 160 С с обдухване.
3. Бадемовото брашно се разбърква с бакпулвера.
5. Към яйчената смес се добавя бадемовото брашно, като се разбърква на ниска скорост или със силиконова шпатула или дървена лъжица. Добавят се и пасираните смокини, розовия сироп и есенция. Разбърква се до хомогенна смес.
6. Останалите смокини се нарязват напречно на колелца с дебелина около 5 мм и се поставят на дъното на силиконови формички за мъфини. Не е необходимо да се мажат.
7. С помощта на лъжица за сладолед се разпределя тестото в подготвените формички. Пълнят се почти до ръбчето. Пече се в загрята до 160 С градуса фурна с вентилатор за около 20 минути.Пробвате с клечка след 15 минути. Опечените кексчета, леко са отделени от стените и повърхността е приятно запечена до светло кафяво.
8. Оставете кексчетата да се охладят в силиконовите формички и тогава обърнете на решетка. Ако е необходимо си помогнете с лъжица, която леко се прекарва между кексчето и ръбчето на формата. Не са залепнали, но препоръчвам, за да не се отчупи някое парченце и да наруши целостта на кексчето.
9. Сервират се с шамфъстък. Може да капнете малко мед.
Малки бижута, Бети... Но безценни, защото носят твоята магия.
ОтговорИзтриванеСърдечни поздрави! :)
Гери, благодаря ти!
ИзтриванеБети, не мога да се нагледам на тази красота, какви идеи за снимки, какви красиви снимки и колко вкусни модели! Просто нямам думи! Невероятна си, поздрави!
ОтговорИзтриванеКате, много си мила! Благодаря ти!
ИзтриванеОригинална и красива публикация, Бети! При теб винаги има нещо различно, нещо, което ме грабва и радва окото, като тези малки кексчета, кацнали като есенни плодове на оголено дърво. Страхотна си и много ме радваш! Сърдечни поздрави и прегръдки! Хубави почивни дни!
ОтговорИзтриванеСнежи, благодаря сърдечно за комплимента ти!
ИзтриванеБети, предполагам, че са с невероятен вкус!
ОтговорИзтриванеМного ми допаднаха!
Снимките винаги са прекрасни!
Прегръдка и усмихнат уикенд!
Дани, много са вкусни наистина! Благодаря ти!
ИзтриванеСърдечна прегръдка!
Каква красота!!!... Всичко ме захласна (както винаги). И снимките, и рецептата, и представянето, и настроението, което носят снимките! Мисля, че си имаш доживотен фен, Бети :)
ОтговорИзтриванеВълшебен уикенд ти желая :)
Прегръдки :)
Тики, с една топла прегръдка ти благодаря за емоцията, която ми носят думите ти!
ИзтриванеУикендът беше вълшебно заплетен в аромати на зеленчуци и плодове:)
Pomysły godne naśladowania! :)
ОтговорИзтриванеThank you, dear Dorota!
ИзтриванеEres genial cocinando y creando!!!!! Que bueno debe estar. Feliz fin de semana y besitos canarios.
ОтговорИзтриванеQuerida Maria, gracias de todo corazón por tu comentario preciosa!
ИзтриванеИзглеждат просто неустоими. Като гледам продуктите, мога да отгатна колко са вкусни!
ОтговорИзтриванеИлианка, благодаря ти!
ИзтриванеЕх, ех, ах и т.н., мога да продължа по този начин дълго време! Прекрасни, напомни ми за едни мъфини със смокини, още утре ще ги направя, благодаря! Прегръдка!
ОтговорИзтриване...приказни снимки!
Павлинка, благодаря!
ИзтриванеРадвам се, че съм ти напомнила за нещо вкусно!
Бети имаш такъв естетически усет, толкова оригинални идеи за food stiling, че аз искрено ти се възхищавам!!!
ОтговорИзтриванеМария, сърдечно благодаря за прекрасните ти думи! Винаги се радвам на твоето посещение!
ИзтриванеYour wedding photographer possess a few staff photographers, if someone is sick or god forbid injured.
ОтговорИзтриванеMost photographers offer three to five different package deals plus many regions this
has become a market norm. Rose Haller, Chief Creative Officer & Editor-in-Chief).
my homepage; bridal photography
Genuinely no mattеr іf ѕomeone
ОтговорИзтриванеdoesn't understand then its up to other viewers that they will assist, so hеre it tаkes placе.
mу homepаge: Paint brush
Много, много ми харесват, Бети -
ОтговорИзтриванеизглеждат нежно красиви, ароматни и фини...
Благодаря за чудесна рецепта и удоволствието от прекрасните снимки,
поздрави, слънчева и усмихната есен, Диана
Наистина имат нежна текстура, Дианка.
ИзтриванеАз ти благодаря за думите!
Страхотно представяне на мъфините :)
ОтговорИзтриванеБлагодаря, Марина!
ИзтриванеЗдравейте името ми е Тициана да намеря този блог много интересен и пълен с полезни съвети в кухнята и в същото време много смешно. От днес вашите последователи + грама. Ще ви бъда благодарен, ако си прекарал с мен да ми стане читател фиксирани и да ми даде някакъв съвет за новия си приключение в интернет. Здравейте http://lacucinadipitichella.blogspot.it
ОтговорИзтриванеЗдравей Тициана!
ИзтриванеДобре дошла! Благодаря за твоя прекрасен коментар, и вниманието!
I don't еven knoω how I enԁed up herе, but I thought thіs ρoѕt wаs good.
ОтговорИзтриванеI do not know ωhо you are but ԁefinitelу you arе
gоing to а fаmouѕ blogger
if you are not аlreadу ;) Ϲheeгs!
Also vіsit my ωeblοg; Artist
Вие сте артист и по-скоро творец. Защото втората дума, аз лично, свързвам със създаването на нещо смислено и добро, за другите хора, за себе си. Усеща се, че сте добър човек. И от тук творчеството Ви става Добротворчество- най-ценната форма на труд- пак според мен. :) Бъдете здрава и много щастлива! И все така щедра в споделянето! ;)
ОтговорИзтриванеЗдравейте,...анонимен!
ИзтриванеБлагодаря за добрите думи!
Обичам красотата и я виждам, стремя се да я виждам във всичко, което ни заобикаля. И се опитвам да създавам... Радвам се, когато хората харесват нещата, които правя, усмихват се, става им приятно и се вдъхновяват, и....споделят това с мен.
:) Не се колебайте в обръщението- Анонимен е името ми, в случая. Ако съобщението ми към Вас беше критично щях да напиша и трите си имена.:) Просто исках да знаете, че за още някой Вашата работа има значение. Успех!
ОтговорИзтриванеБлагодаря!
ИзтриванеПо броя на посещенията всеки ден разбирам, че на много хора им е интересно това, което публикувам и това ме радва. А изказаните, написаните мнения ме усмихват, стоплят и правят денят ми слънчев!
Ехааа, Бети, много красиво!
ОтговорИзтриванеНе само обърнатите кексчета изглеждат апетитни, но и твоята картина с тях е уникална!
Невероятен артист си ти!
Поздрави и хубава вечер!
Пепи, благодаря ти за думите!
ИзтриванеРадвам се, че ти харесват!
Поздрави!
nice creativity good appreciate this post.
ОтговорИзтриване