Овесени хлебчета от 3 съставки в два варианта

 

Тези хлебчета са направени само от 3 основни съставки. Държат ви сити за дълго време, не съдържат мая и пшенично брашно. Освен всичко споменато са и много бързи за приготвяне. От забъркването до готовото изпечено хлебче минават 20 минути.  Овесените хлебчета са толкова бързи и ви дават усещане за хляб. Идеални са за  забързаната седмица или за уикенда. От пропорциите по-долу излизат 3-4 хлебчета. Вкусни са леко топли или студени. Добри са и на следващия ден. Не зная за повече, защото не са се задържали. 

Могат да се приготвят и в Air fryer - за 15 минути печене при 180 С на 3 -та степен на вентилатора.

Може да ви хареса и тази рецепта:

Веган кето хлебчета

Моят уикенд, поне съботата ще е в градински занимания, а вашият?


Съставки:

100 грама овесени ядки - винаги използвам от по-ситните

130 г веган скир или вегетарианската алтернатива

1 яйце или за веган вариант - 1 ленено яйце (1 супена лъжица смляно ленено семе + 3 супени лъжици вода)

1 чаена лъжичка бакпулвер

1/4 чаена лъжичка сода за хляб

1/2 чаена лъжичка сол


Начин на приготвяне:

1. Разбъркайте добре всички съставки и оформете 3 -4 топки от тестото с мокри ръце. Притиснете ги леко между дланите. Поставете върху тава, застлана с хартия за печене. 

2. Печете на 180 С за 15-18 минути. 

3. Оставете да изстинат леко и се насладете. Най-вкусни са в деня на опичането- леко топли. Намажете с масло или зехтин, любимо сладко, веган крема сирене. Може да изберете сред тези рецепти:

Веган сирене от карфиол

Билково сирене от кашу

Веган сирене от слънчогледови семена


Коментари

Какво сте гледали в последните 7 дни