Овесени хлебчета от 3 съставки в два варианта
Тези хлебчета са направени само от 3 основни съставки. Държат ви сити за дълго време, не съдържат мая и пшенично брашно. Освен всичко споменато са и много бързи за приготвяне. От забъркването до готовото изпечено хлебче минават 20 минути. Овесените хлебчета са толкова бързи и ви дават усещане за хляб. Идеални са за забързаната седмица или за уикенда. От пропорциите по-долу излизат 3-4 хлебчета. Вкусни са леко топли или студени. Добри са и на следващия ден. Не зная за повече, защото не са се задържали.
Могат да се приготвят и в Air fryer - за 15 минути печене при 180 С на 3 -та степен на вентилатора.
Може да ви хареса и тази рецепта:
Моят уикенд, поне съботата ще е в градински занимания, а вашият?
Съставки:
100 грама овесени ядки - винаги използвам от по-ситните
130 г веган скир или вегетарианската алтернатива
1 яйце или за веган вариант - 1 ленено яйце (1 супена лъжица смляно ленено семе + 3 супени лъжици вода)
1 чаена лъжичка бакпулвер
1/4 чаена лъжичка сода за хляб
1/2 чаена лъжичка сол
Начин на приготвяне:
1. Разбъркайте добре всички съставки и оформете 3 -4 топки от тестото с мокри ръце. Притиснете ги леко между дланите. Поставете върху тава, застлана с хартия за печене.
2. Печете на 180 С за 15-18 минути.
3. Оставете да изстинат леко и се насладете. Най-вкусни са в деня на опичането- леко топли. Намажете с масло или зехтин, любимо сладко, веган крема сирене. Може да изберете сред тези рецепти:
Веган сирене от слънчогледови семена
Бадемово бяло сирене с пробиотици
С какво може да се замени веган скир?
ОтговорИзтриванеС цедено веган кисело мляко или веган рикота като тази например https://www.youtube.com/watch?v=0fgPPowZ9IA&t=204s
ИзтриванеЧудни хлебчета! Правя ги почти всяка седмица! Благодаря ти, Бети за интересните рецепти!
ОтговорИзтриванеНевена
Тези хлебчета станаха любими в нашия дом! Сърдечно благодаря за споделената рецепта!
ОтговорИзтриванеМира К
Мира, коментарът ти много ме радва! Благодаря, че се отби тук!
Изтриване