Бадемово мюсли с чия парфе и смокини
Тези дни се наслаждавам на медения вкус и омайния аромат на смокините. Ще го правя докато има пресни смокини, които имам удоволствието да събирам сама от дърветата. Има ли по-хубаво от това да скъсаш сам плод и да го хапнеш с наслада?
Включвам ги в закуската си сутрин, те са плодът и в следобедното похапване. Присъстват в салатите и в десерти. Често и във вечерята.
По това време на година винаги имам налично някакво мюсли, което държа в буркан, за да е подръка за закуска и да не се налага да отварям пакети и буркани всеки път, когато приготвям подобна закуска. Ще напиша по-долу рецептата за това мюсли, което в момента съм направила. Всеки може да използва своя любима комбинация.
Продукти:
Бадемово мюсли
Съставки:
1 чаша овесени ядки
1/2 чаша кокосови усмивки
1/2 чаша флейк от елда
1/2 чаша нарязани бадеми
1/3 чаша тиквени семки
1/4 чаша сушени боровинки
1/4 чаша златни стафиди
1 супени лъжици смляна канела
Чиа парфе
Съставки:
1 чаша кокосово кисело мляко
1 с.л. чиа
2 смокини
Начин на приготвяне:
1. Комбинирайте всички съставки за мюслито и съхранявайте в херметически затворен съд на хладно и сухо място.
2. От предната вечер разбъркайте киселото мляко с чиата и оставете в хладилника. Така на другия ден ще трябва само да го прехвърлите в чаша или купа за сервиране.
3. На сутринта отрязвате едната смокиня на 4 парченца и закрепвате за стените на чашата. Напълвате до половина чашата с кокосовото парфе. Поръсвате 3 с.л. от мюслито и допълвате с останалото парфе.
4. Отгоре поставяте другата смокиня и поръсвате малко от мюслито.
Това е! Имате красива, засищаща закуска, която да направи старта на деня приятен и да ви зареди с настроение.
💬Кой е вашият любим плод в момента?
Коментари
Публикуване на коментар