Бадемово мюсли с чия парфе и смокини


 Тези дни се наслаждавам на медения вкус и омайния аромат на смокините. Ще го правя докато има пресни смокини, които имам удоволствието да събирам сама от дърветата. Има ли по-хубаво от това да скъсаш сам плод и да го хапнеш с наслада?

Включвам ги в закуската си сутрин, те са плодът и в следобедното похапване. Присъстват в салатите и в десерти. Често и във вечерята.

По това време на година винаги имам налично някакво мюсли, което държа в буркан, за да е подръка за закуска и да не се налага да отварям пакети и буркани всеки път, когато приготвям подобна закуска. Ще напиша по-долу рецептата за това мюсли, което в момента съм направила. Всеки може да използва своя любима комбинация.

Продукти:

Бадемово мюсли

Съставки:

1 чаша овесени ядки

1/2 чаша кокосови усмивки

1/2 чаша флейк от елда

1/2 чаша нарязани бадеми

1/3 чаша тиквени семки

1/4 чаша сушени боровинки

1/4 чаша златни стафиди

1 супени лъжици смляна канела

Чиа парфе

Съставки:

1 чаша кокосово кисело мляко

1 с.л. чиа

2 смокини


Начин на приготвяне:

1. Комбинирайте всички съставки за мюслито и съхранявайте в херметически затворен съд на хладно и сухо място.

2. От предната вечер разбъркайте киселото мляко с чиата и оставете в хладилника.  Така на другия ден ще трябва само да го прехвърлите в чаша или купа за сервиране. 

3. На сутринта отрязвате едната смокиня на 4 парченца и закрепвате за стените на чашата. Напълвате до половина чашата с кокосовото парфе. Поръсвате 3 с.л. от мюслито и допълвате с останалото парфе.

4. Отгоре поставяте другата смокиня и поръсвате малко от мюслито.

Това е! Имате красива, засищаща закуска, която да направи старта на деня приятен и да ви зареди с настроение.

💬Кой е вашият любим плод в момента?

Коментари

Какво сте гледали в последните 7 дни