Смути купа с банан, смокини и карфиол

 

В последните меки и ласкави дни на септември си приготвихме тази закуска, която може да се поднесе и като десерт. Може да послужи и за замразяване във форми или в кутия и да бъде поднесена като сладолед. Мисля, че е добра идея за родителите, които се опитват да вкарат в менюто на децата си карфиол- уверявам ви, че изобщо не се усеща. Отгоре украсих с бели малини и касис и поръсих цветчета сушена лавандула. Усещането в отделните хапки ми донесе много приятно усещане за лято. Какво да се прави, то отминава, но идва друг прекрасен сезон- есента. Тя идва с нейните багри и вкусове. Обичам меките слънчеви лъчи, цветовете на дърветата, шума и аромата на листата, които падат. Всеки сезон има своето очарование, красота и настроение, което ни носи. Не потъвам в носталгия по отминалите любими сезони, а се наслаждавам на всичко, което ни поднася настоящия. 

Ето какво има в купата:

замразени банани

карфиол

смокини

мляко от кашу- ако блендерът ви е мощен може да пропуснете

отгоре украсих с малини, касис и лавандула

Ако обичате да е по-сладък може да добавите и лъжица или две мед или кленов сироп за абсолютно веган вариант. 

По-долу точните пропорции.


Продукти:

2 замразени много добре узрели банана

150 г замразен карфиол

3 много добре узрели, големи, с червена сърцевина смокини( може да замените с шепа ягоди)

200 мл гъсто мляко от кашу (може да пропуснете, ако блендерът ви е мощен или има бутало, с което да избутвате продуктите към ножовете)

2 лъжици мед или кленов сироп- по желание

за отгоре:

шепа малини

касис

лавандула

Начин на приготвяне:

1. Всички продукти, без тези за украсата се поставят в блендера и се блендират до гладък крем.

2. Сместа се разпределя в купички и се украсява.

Както споменах по-горе, може да замразите във формички за сладолед на пръчка или в кутия и да приберете в хладилника до пълно замръзване. След това извадете и оформете топки или сладоледи на клечка. Това е добър начин да приготвяте сладолед, ако нямате машина за сладолед. 


Ако рецептите, които споделям ви харесват ме последвайте в Инстаграм последвайте #vkusnosbety за да виждате публикациите във фийда си.

Благодаря на всички, които се отбиват тук и ме подкрепят с топлината, която ми дават!

Коментари

Какво сте гледали в последните 7 дни