Салата от лилаво брюкселско зеле, нар и касис - Raw purple Brussels sprouts salad with pomegranate and black currant
Ние, имам предвид семейството ми сме от хората, които не можем без свежа салата и през зимата. Единствените туршии са кисело зеле, някакви мариновановани гъби, краставички и пукани люти чушки. И ако първите три изброени се появяват на масата от време на време, лютите чушки са ежедневни придружители на супите и ястията. Салатата обаче е винаги свежа- изобилието е голямо - цвекло >>, моркови>>, целина, която обожавам в комбинация с ябълка>>, ряпа по най-семплия начини>> и с малко повече усилия тук >>, алабаш, рукола>>, цитруси, лук>>, земна ябълка, изкушавам се от спанака>>, зеле - в каквито разновидности се предлага на пазара. Днес видях тези симпатични лилави брюкселски зелчета и реших да ги пробвам сурови и защо не, вече опитах цветните мини зелчета >> пробвала съм и много често хапваме сурови карфиол и броколи.Ето каква салата направих днес от малките лилави брюкселчета, към които добавих зърна от нар, малко замразен касис, зехтин и лимонов сок. Поръсих с белени семена от диня. Вкусно и свежо :) Опитайте и вие.
Продукти:
* 200 г лилаво брюкселско зеле
* 1 нар - семената
* шепа замразен касис
* сок от лимон
* зехтин екстра върджин
* 2-3 с.л. белени семена от диня
* по желание меласа от нар или редуциран балсамов оцет
Приготвяне:
1. Изрежете всяко зелче в основата и отстранете външните 2-3 листа. Измийте обилно с вода.
3. Поръсете със зехтин, лимонов сок и разбъркайте няколко пъти. Опитайте. Поръсете семената от нар .
4. Разпределете в чиниите за сервиране. Разпределете касиса и семената от диня.
Насладете се.
Аз отново бях приготвила фалафели >> и хапнахме с тази салата. Подхождаха си добре.
What a delicious-looking treats ! :D I love this kind of healthy food..
ОтговорИзтриванеBeautiful photos>^.^<
Greetings!
Красота за всички сетива! Прегръдки, Бети!
ОтговорИзтриванеБлагодаря, Игличе!
ИзтриванеЛилаво брюкселско зеле? :) Ама колко е и симпатично! Не бях виждала никога! Бети, дали ще стане и с нормално зелено брюкселско зеленце? И дали вкусовете им са много различни?
ОтговорИзтриванеУсмивки и хубава седмица :)
Ели, защо да не стане. Опитай. Ако поискаш лилави в чинията- има в Била.
ОтговорИзтриванеБлагодаря! Топла и усмихната седмица и на теб!
Теменужено! Все едно пролетта е дошла...
ОтговорИзтриванеНе съм виждала все още по магазините лилаво брюкселско зеле. А с обикновеното си става доста приятна сурова салата.
Радвам се, че ти харесва, Ани! Благодаря ти!
ИзтриванеВлбена съм в тези цветове, вече!:) Толкова красиво и вкусно и свежо. Бети, благодаря ти за тези цветни картини!
ОтговорИзтриванеИ аз имам слабост към лилавото, Кате!
ИзтриванеБлагодаря ти!
Un plato precioso!!besos
ОтговорИзтриванеMany thanks,dear!
ИзтриванеЕх,че красиво,Бети,пак и отново!Здравословно и много свежо!Поздрави и хубава седмица!
ОтговорИзтриванеРоси, сърдечно благодаря за милите думи!
ИзтриванеАх, вече вярвам, че ти можеш да направиш всичко да изглежда красиво! И ние сме по салатите през цялата година, но такава комбинация не сме пробвали. :)
ОтговорИзтриванеПрекрасна и усмихната седмица! :)
Алекс, много си мила! Но зелчетата са си красиви :) аз само ги снимах.
ИзтриванеHello Bety!!
ОтговорИзтриванеLovely post!!Great recipe!
Like your photography food style!
Have a happy week!
Dimi...
Thank you dearset Dimi!
ИзтриванеРазкошна е салатата Бети, много вкусна, красива и много здравословна.Снимките няма да коментирам - винаги от красиви, по - красиви.Ще го пробвам и аз това зеле, стига да го намеря в Билла.
ОтговорИзтриванеПоздрави !
Ели, надявам се да намериш и да си доставиш тази радост в чинията! Прегръдки!
Изтриванетъкмо щях да се противопоставя на ежедневното яденето на салати през зимата, ама после видях за какви салати говори- тези са си съвсем на място. Няма умрели безвкусни домати, омекнали краставици и съмнителни марули. браво, бети. отново право в целта!
ОтговорИзтриванеМарти, радвам се, че ти допадат моите салатки...
ИзтриванеХубав петъчен ден!