сряда, 4 декември 2019 г.

Лешникови топчета - Hazelnut balls






Много интригуващи бисквити са тези лешникови топчета. Бързам да изброя :
- само от 3 съставки
- мнооого вкусни
- лесни за приготвяне
- достъпни продукти
- вкусни са и сурови
- с малко кокосова захар, може да замените с друг източник на сладост, вкючително стевиа
- веган
- безглутенови
- без брашно
- без набухватели
- трайни, без специални изисквания за съхранение




Заинтригувах ли ви?
Минавам към продуктите и начина на приготвяне. Рецептата видях в Bliss Bites .
Измерих продуктите с теглилка за удобство, на хората, които следят количества нутриенти и калории.




Необходими продукти:

за около 18 топчета, всяко по около 10-15 г

* 160 г лешници
* 20 г кокосова захар/ кленов сироп или стевиа на вкус
* 20 г разтопено кокосово масло

за овалване:

20 г кокосова захар
* 1 ч.л. прясно смляна цейлонска канела
* 1/2 ч.л. смляна ванилия

Начин на приготвяне:

1. Блендирайте лешниците до брашно. Използвах Нутрибулет. Смелете наистина фино ядките, до степен на слепване на частиците. Това е важно за обединяването на сместа после при оформянето на топчетата.

2. Добавете кокосовото масло и отново блендирайте за няколко секунди.

3. Преместете в купа, добавете кокосовата захар или стевиата, разбъркайте. Споменах, че топчетата могат да се ядат сурови. Ако няма да печете, оформете топчетата и оваляйте в сместа от кокосова захар, канела и ванилия.

4. Ако печете, загрейте фурната на 180 С. Застелете тава с хартия за печене.

5. Оформете топчета с ръце, като притискате силно сместа отначало в дланта, а после с пръсти придавате кръгла форма. Оваляйте всяко топче в сместа от кокосова захар, канела и ванилия.

6. Печете 10-15 минути в загрята фурна. Ароматът на печени лешници подсказва, че бисквитите са готови.

7. Охладете напълно и може да приберете в кутия или стъклен буркан. После скрийте буркана и от себе си, защото само с една бисквита и само с опитване няма да спрете. Те са пристрастяващи.



Надявам се тази рецепта да ви хареса, толкова, колкото и на нас у дома. Ако я направите,  зарадвайте ме като споделите в Instagram, използвайте  @vkusnosbety за да я видя.

Последвайте ме в Instagram , където споделям интересни места и снимки на това, което отглеждам в градината  и храната, която приготвям за семейството ми. Благодаря ви!

11 коментара:

  1. Ohhhh, this sounds and looks amazing. Have to try them. Thank you so much for the recipe and all my best from Austria
    Elisabeth

    ОтговорИзтриване
  2. здравейте! Направих ги току що, подсладих с еритритол. Лешниците ми бяха белени и доста мека се получи сместа, така че след печенето не са идеално кръгли, а полукълбести:) Надявам се вкусът да не пострадал!

    ОтговорИзтриване
  3. Нямам такъв уред, но звучат чудесно тези бонбонки! Весели празници, Бети!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Веси, предполагам, че би могло и в блендер да се смелят.

      Изтриване
  4. Wow- just wow! Love your blog and hats off to your dedication towards your work!

    ОтговорИзтриване
  5. Oh wow, what a good post. Keep up the good share!

    ОтговорИзтриване
  6. Great content, how do you come up with good topic?

    ОтговорИзтриване