Сини великденски яйца боядисани с натурални бои IV червено зеле и каркаде- Blue Natural Easter Egg Dye Recipes- Red Cabage and HibiscusIV
Търсих яйца от патица, леко синеещи. За снимки. Но така и не успях да намеря. Но цветовете, които получих са страхотни. За червеното зеле имах очакването, че ще получа син цвят-забелязала съм, когато мия купата от салата с червено зеле, че се получава отначало лилав цвят, който избледнява към синьо. От чая от каркаде исках розов цвят но получих отново син-друг нюанс. Състаряващия ефект се получи от повечето оцет и по-дългия престой на яйцата в чаената баня. Горния тънък слой на яйцето започна леко да се отделя, аз го разтърках с частичките от чая и подържах още яйцето в отварата. И в двата случая, ако искате бледо сини яйца трябва да държите съвсем малко.
За океанско синьо
Продукти:
яйца
яйца
3 чаши вода
1/4 глава червено зеле
1 супена лъжица оцет
Приготвяне:
1. Поставя се накълцаното зеле в тенджерата и се залива с гореща вода . Добавя се оцета.
1/4 глава червено зеле
1 супена лъжица оцет
Приготвяне:
1. Поставя се накълцаното зеле в тенджерата и се залива с гореща вода . Добавя се оцета.
2.Загрява се до завиране и се намалява огъня.
3. Оставя се на слаб огън за 15 минути.
4. Изваждаме зелето с решетъчна лъжица.
5. Поставяме сварените яйца в тенджерата на един ред.
6. Държим докато добият желания нюанс. Изваждаме яйцата и оставяме на решетка да се отцедят.
За синьо със състарен ефект
Продукти:
яйца -сварени
яйца -сварени
3 чаши вода
6 плкчета чай от каркаде
6 плкчета чай от каркаде
2 супени лъжици оцет
Приготвяне:
1. Поставя се чая в тенджерата и се залива с гореща вода. Добавя се оцета.
Приготвяне:
1. Поставя се чая в тенджерата и се залива с гореща вода. Добавя се оцета.
2.Загрява се до завиране и се намалява огъня.
3. Оставя се на слаб огън за 15 минути.
4. Изваждаме пакетчетата.
5. Поставяме сварените яйца в тенджерата на един ред.
6.Държим докато добият желания нюанс. Изваждаме яйцата и оставяме на решетка да се отцедят.Ако искаме състарения ефект след около 10-15 минути леко претриваме на места с пръсти отделящия се горен слой на яйцето. Връщаме обратно в отварата.
Ето как се съчетават сините яйца с копривените в сиво.
Аз докато ти се обеснявам в предишната ти публикация ти нова си пуснала Бети :)
ОтговорИзтриванеЧудесно е океанското синьо :) исиньото със състарен ефект си е ефектно :) и отново порция красота !
Дани, благодаря ти!
ИзтриванеРадвам се, че ти харесват!
Ау, Бети, страхотни са тези, особено боядисаните с каркаде! И всички стоят в удивителна картина в панерчето. Мога само да си представя какъв колорит ще е, когато приключиш с опитите! Направо ме провокираш да започвам още сега! :)
ОтговорИзтриванеПрекрасни снимки и изпълнение! Браво, мила, пълниш ми душата!
Ирма, колко много ме радваш!
ИзтриванеТези мраморно сини яйца са ми любими, Бети... Голяма красота.
ОтговорИзтриванеХубав и слънчев ден ти желая!
И на мен! :)
Изтриванеоу, страхотно синьо е това
ОтговорИзтриванеНали! И аз много му се радвам!
ИзтриванеБетии, всичките ти яйца досега много ми харесаха, но тези като че ли най-много. Това със сигурност ще го пробвам!
ОтговорИзтриванеПродължавай с тази поредица, много е хубава :)))
Зори, радвам се, че ти харесват и че ще опиташ!
ИзтриванеБлагодаря ти!
Страхотни са идеите за боядисване, Бети,
ОтговорИзтриванецветовете, снимките и композициите - впечатляващи!
Благодаря за удоволствието и споделените рецепти,
сърдечни поздрави и хубави пролетна вечер, Диана
Дианка,
Изтриванеа ти, както винаги, много ме радваш с думите си!
Прекрасни са! Имаш идеи, Бети!
ОтговорИзтриванеИмам Лучи! :))
ИзтриванеДа имах време и да ги осъществя...!
Истинска прелест за един цветен Великден! Адмирации и прегръдки, Бети!
ОтговорИзтриванеИгличе, благодаря ти!
ИзтриванеРадваш ме!
Бети, изглеждат много добре- естественото е най-хубаво!
ОтговорИзтриванеОсобено състарените- на всичкото отгоре са страшно фотогенични!
Празникът ви ще бъде много красив!
Марти,
Изтриванепо принцип това "състаряване" става с всички яйца, които се боядисват с оцет и имат престой в отварата.
Благодаря ти!
Много красиви,натурални!И много фотогенични!И аз за снимки заложих на белите яйца.Поздрави,Бети!
ОтговорИзтриванеДа, страхотни манекени са :))
ИзтриванеБети, ти си готова за наближаващите празници! Ние докато се чудим, ти вече си направила яйцата! ツ И тези изглеждат чудесно! Поздравления за идеите и ти благодаря за споделеното! ツ
ОтговорИзтриванеА, има време, Дани, за празника нови.
ИзтриванеАз ти благодаря за хубавите думи!
Бети, и тези цветове са чудесни, особено състарените са много интересни!
ОтговорИзтриванеБлагодаря за труда, който си вложила да експериментираш и за това че споделяш с нас!
Поздрави!
Тили,
ОтговорИзтриванеголямо удоволствие е цялата тази работа-разни микстури да бъркаш и да излизат цветни неща :))
Аз ти благодаря за подкрепата и хубавите думи, които винаги намираш начин да ми кажеш!
Много са яки Бети, страхотни цветове, поздравления! Пробвай с червено цвекло, мисля че ще се получи нещо розово!
ОтговорИзтриванеПрегръдка!
Еви, има, има и с цвекло!:))
ИзтриванеОхо, Бети... не съм надниквала тук само 2 дни, а ти вече си на предложение ІV :)) Учудващо добре са се получили цветовете, останах приятно изненадана. Не съм и подозирала, че от червено зеле и чай каркаде може да се добие син цвят. Благодаря, че споделяш тези техники и хитринки! Хубав ден, мила!
ОтговорИзтриванеСнежи, много се радвам, че ти харесват!
ИзтриванеПрегръдка и слънчеви усмивки!
ААА искам такива яйца!!! Бети уникални са, ще се пробвам и аз да ги направя, дано успея да получа тези цветове! Невероятни са!!! Благодаря ти!
ОтговорИзтриванеКате, сигурна съм че ще ти се получат!
ИзтриванеБлагодаря ти!
extraordinarily beautiful! Congratulations also for the pictures!
ОтговорИзтриванеEmanuela
emanuela bonini, thank you very much!
ИзтриванеОтново страхотни яйца.
ОтговорИзтриванеТези със състарен ефект са прекрасни и грабват окото :)
И на мен много ми харесват!
ИзтриванеБлагодаря ти! Радваш ме!
Дали ще е сполучливо, ако варя чая и яйцата заедно в един съд и после оставя да си изстиват
ОтговорИзтриванеДа, и аз така процедирах. Със сигурност няма да са рохки, но за салати са ОК.
Изтриване