Бисквитено шоколадов сладкиш с портокалова глазура
Продукти за основа:
* 250 гр. маслени бисквити ("Роден край") имах шоколадови
* 125 гр. масло, разтопено
* около 1-2 супени лъжици масло за формата
Продукти за пълнежа:
* 1 яйце, леко разбито
* ситно настъргана кора на 1 голям портокал
* 2 / 3 чаша заквасена сметана
* 2 / 3 чаша пудра захар
* 100 гр. тъмен шоколад, разтопен
* 2 супена лъжица какао на прах
Продукти за глазурата:
* 1 1 / 4 чаши пудра захар смес
* 3 супени лъжици меко масло
* сока на 1 портокал
* 3-4 капки оранжева хранителна боя, по желание
Приготвяне:
1. Намажете с масло форма с приблизителни размери 18cm х 27 см и покрийте с хартия за печене .Намажете и хартията.
2.Поставете бисквитите в блендера. Смелете на фини трохи. Добавете маслото. Разбийте до много добро смесване. Натиснете сместа в тавичката с помоща на лъжица или шпатула.Поставете в хладилника за 30 минути .
3.Загрейте фурната до 180 ° C.
4.Направете пълнежа: Поставете яйцето, портокаловата кора, сметаната, захарта, шоколада,предварително разтопен и какаото в голяма купа. Разбъркайте добре. Излейте върху бисквитената основа. Печете около 25 минути или докато пълнежа е изпечен.(Прилича на брауниз отгоре. )Извадете от фурната. Охлажда се напълно в тавата.
4. Направете глазурата: Смесете пудрата захар, маслото и 2 супени лъжици портокалов сок в малка купа, докато се получи гладка смес.Най-добре е да се използва миксер и пудрата да е пресята. Добавя се боята (ако се използва), по 1 капка докато постигнем желания цвят.
Ако е твърде рядка добавяме захар,а ако е гъста-сок.
Намазва се охладения сладкиш и се поставя в хладилника за да се стегне глазурата . Нарежете на парчета. Сервирайте с горчиво кафе.
Коментари
Публикуване на коментар