Салата/ястие от кълнове, авокадо и магданоз - Salad or Main Dish of Sprouts, Avocado and Parsley


Днешното ми предложение е вкусно, засищащо, доставящо хранителни вещества, витамини, минерали, енергия. Малка порция може да послужи за салата, аз си приготвям по-голяма купа и често това е обядът ми. Може да се пренася в буркани, кутии, да се носи в офис/училище/пикник. Казах ли, бързо за приготвяне? Бързо е, за хора, които редовно покълват разни семена. Ако не сте пробвали още - опитайте. Ще останете приятно изненадани от вкуса и лекотата на приготвяне на кълновете. Описала съм как става покълването и защо е добре да хапваме кълнове тук . В тази дейност могат да участват и децата у дома- за тях ще е особено вълнуващо да наблюдават семенцата, да се грижат за тях, да видят как се показват коренчето и стъбълцето, как израства едно растение и щом участват с радост ще хапнат от собственоръчно отгледаните салатки у дома.



Продукти:

* кълнове от лимец
* кълнове от слънчоглед
* кълнове от елда
* сокът и кората (най-добре от био лимон, ако използвате кората)
* авокадо
* магданоз
* черен пипер
* накиснати и изплакнати бадеми
* хималайска розова сол - по желание

Приготвяне:

Обелете и нарежете авокадото, поръсете с лимонов сок. Нарежете ситно магданоза.
Смесете всички кълнове, добавете магданоза, авокадото, бадемите, останалия лимонов сок, лимоновата кора.Поръсете прясно смлян черен пипер, сол по желание. Разбъркайте. Насладете се.

Може да използвате комбинация от други кълнове. Много вкусни са от леща и репи.






Коментари

  1. I love this récipe. It looks delicious!
    xx

    http://www.mybeautrip.com

    ОтговорИзтриване
  2. Бети,
    чудесно пролетно предложение.Аз смилам задължително кълновете за по - лесно и безпроблемно усвояване, защото имам язва.Но за хора без този проблем кълновете могат да се консумират и така - несмлени.Чудесно и много вкусно.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
  3. Чудесно и апетитно представяне отново на рецептите, Бети! Такава вкусна салата не бих отказала да ми стане и основно ястие :) Поздрави, мила!

    ОтговорИзтриване
  4. Вдъхновяваш ме всеки път, когато погледна твоя публикация! Успех, Бети!

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар

Какво сте гледали в последните 7 дни