Брауни гарнирано с малини
Въпреки, че има плодове в изобилие, не ме напуска шоколадовата мания.Това е любимото ми брауни. Рецептата имам от Гответе с мен, Специални благодарности на Юлия,която е споделила тази перфектна рецепта. Всички указания, които е дала са изключително полезни. Можете да видите тук. Ще се насладите на един изключителен шоколадов сладкиш.
Аз намалих захарта, тъй като ни беше много сладко.За разнообразие го сервирах с малини, върху редуциран сок от пресни малини.
Продукти:
* 150 грама брашно
* 1/2 ч л сол
* 225 г краве масло
* 170 грама горчив шоколад
* 200 грама захар
* 1 ампула ванилова есенция на д-р Йоткер
* 4 големи яйца
Приготвяне:
* Фурната предварително се загрява на 175 градуса. Квадратна форма с размери 23*23 се намаслява и се застила с хартия за печене. Отгоре отново се намаслява.* Брашното се пресява със солта.
* Маслото се разтопява заедно с шоколада на водна баня, като постоянно се разбърква докато сместа не стане гладка без буци.
* Добавя се половината захар(150 г) и се разбърква за 30 секунди, след което се снема от огъня.
* Добавя се ваниловата есенция.
* Останалата захар се разбива добре с яйцата. Половината от получената смес (захарно-яйчната)постепенно се излива в шоколадовата смес с непрекъснато бъркане, за да не се пресекат яйцата в горещия шоколад.
* Останалата смес от захарта и яйцата се разбива на висока степен с миксер, докато сместа не се увеличи два пъти. Внимателно се добавя към шоколадовата смес.
* Когато тестото е добре объркано се добавя брашното. Готовото тесто прилича на заквасена сметана.
*Тестото се излива в приготвената вече форма печене, подравнява се и се поставя в средата на фурната и се пече около 25-27 минути (това зависи от фурната Ви).
* По време на печене брауниза леко се надига, върха му става по тъмен и сух (може и да се напука) така и трябва.
* На 23 минута от печенето се забожда в средата клечка на нея ТРЯБВА да има полепнало тесто. Върха трябва да е изсъхнал леко, но все пак ще бъде лепкав.
• Все пак е добре този сладкиш да бъде недопечен, отколкото препечен. Ако се съмнявате печете 27 минути.
• Сладкишът се изважда и се оставя да изстине напълно (най-добре за цяла нощ).
За соса от малини:
Сладкищът е вкусен и без този сос. Малините придават допълнително очарование и свежест.
* 1 чаена чаша пресен сок от малини
* 1 супена лъжица лимонов сок
Варите на тих огън, докато се получи по- плътен сос.Охлаждате и поливате в чинийката, непосредствено преди да сервирате.По желание украсявате със свежи малини.
Коментари
Публикуване на коментар