четвъртък, 18 февруари 2021 г.

Хрупкави тиквички- Zuchini Fries

Обичате ли пържени картофки? Хрупкави отвън, с мека сърцевина? И да си ги топвате в нещо? Обичате, но не  обичате да пържите, не обичате дългата процедура по подготвянето на картофите за перфектните пържени картофки, не искате да купувате замразени полуфабрикати, не обичате, или сега не можете да си поръчате в заведение и най-накрая- просто не ядете картофи, защото са въглехидрати, а вие ги избягвате. Ето решението- тиквички. И не само, че са перфектният заместител по критериите - хрупкави отвън и меки отвътре, не се пържат, грам мазнина не се слага дори. Обещавам ви най-страхотните пържени картофки от тиквички, както ги нарекоха у дома. Просто се придържайте към инструкциите и продуктите. Опитайте ги! Аз знам, че ще имам занимание лятото с градинските ни тиквички. Подозирам, че основно така ще бъдат приготвяни.  

Сосът с който ги хапнахме беше пасирано авокадо с лимонов сок. 






Хрупкави тиквички


Съставки


2 средни тиквички

80-100г бадемово брашно за овалване

60мл растително мляко

1ч.л. чесън на прах

 1ч.л. сол

1/2 ч.л. бял или черен пипер


Стъпки:


     1. Загрейте фурната до  220 градуса по Целзий. Застелете тава с хартия за печене.

    

     2. Нарежете тиквичките на ивици, както е на снимката.

     3. В купа смесете бадемовото брашно, чесъна на прах, солта и черния пипер.

     4. Изсипете бадемово мляко в отделна купа.

     5. Потопете  тиквичките в растителното мляко и леко отцедете и след това поставете в сместа       от бадемово брашно.

     6. Наредете на разстояние от сантиметър тиквичките върху тавата за печене.

     7. Печете 20 минути или до златисто кафяво.


Ще се радвам да споделите как са ви харесали, с какво сосче сте ги хапнали. Споделете в Инстаграм като ме тагнете @vkusnosbety за да видя вашите снимки. Или във FB. Оставете коментар тук- винаги много се радвам на обратна връзка! 

 


2 коментара:

  1. Страхотни картофки. Рецептата изглежда изключително апетитно, а това, че са без мазнини, я прави още по-страхотна. Браво, Бети!

    ОтговорИзтриване