Смути в купичка- от боровинки, банан, чиа и кокос - Blueberry Banana Coconut Chia Smoothie Bowl


Една от най-предпочитаната закуска у дома е смути. Всъщност това е закуска към 10-11 часа. Друга няма, защото не сме гладни. Вкусно, здравословно и изключително лесно и бързо за  приготвяне.  Използвам продукти, които имам - свежи и/или замразени, добавям съставки за допълнителни хранителни вещества, фибри и протеини. Слагам всичко в блендера или във висок съд и използвам пасатор за смилане на съставките до кадифено гладка текстура. Блендерът е за предпочитане, защото през горещите летни дни добавям и кубчета лед. Така приготвеното смути понякога слагам в бутилка или чаша и взимам със себе си, когато излизам рано или тръгвам на път. Смутита са прекрасен начин за освежаване и зареждане с енергия и следобед, особено през топлите дни, когато търсим здравословни начини да се охладим и заредим с енергия и  не искаме да се задържаме в кухнята.  


Сервирането на тази вкусна, плодова, съвършено гладка, ароматна, кремообразна закуска в купа дава възможност да подходите творчески и да вложите още настроение. Отгоре може да добавите хрупкави съставки - семена, ядки, кокосови стърготини, чиа, конопено семе, ленено семе,  овесени, ечемични, пшенични ядки, пресовани  ядки от елда, какаови зърна, пчелен прашец и още плодове.
Хапването на такава вкусна и красива купичка носи усещането за нещо специално, зарежда с  настроение, кара ви да се усмихнете. Освен това, една приятелка сподели, че яденето с лъжица и дъвченето на хрупкавите допълнения и парченца плодове,  носело по-солидно усещане за ядене и ситост.

Ето съставките на днешната ми купа смути-

Продукти:
за две порции


* 150 г горски боровинки-замразени
* 150 г банани- обелени-2 малки
* 150 г кокосово мляко
* 2 с.л. лимонов сок
* 2 с.л. чиа La Garone- 15 г
* 30 г бадемов тахан

За отгоре:

банан, боровинки, малини, чиа, касис, кокосови усмивки

Приготвяне:

В блендер или в дълбок съд поставете всички продукти за смутито (без тези за отгоре). Блендирайте или пасирайте до кадифено гладка смес. Поставете в купички и декорирайте с останалите продукти.



Напомням, че при пазарене от онлайн магазина на La Garone може да се възползвате от промо код за 15 % отстъпка VKUSNO15SBETY - валиден от 20.02.2018 до 31.12.2018 за всички ненамалени артикули.

Ако приготвите това смути, ще се радвам да споделите какво мислите. Оставете коментар, маркирайте снимка #vkusnosbety в Instagram. Бих се радвала да видя вашите купички!

Коментари

  1. Such a nice post im always looking for better healthier optional recipes for my loved and ones as well as for me.Keep up the good work.

    ОтговорИзтриване
  2. Истински разкош Бети, който веднага ми се иска да опитам.Записвам рецептата за проба - красива и много витаминозна.
    Поздрави и спорна и лека нова седмица !

    ОтговорИзтриване
  3. Обичам смутитата всякак, най-често за пиене, но и като закуска с много плодове и разни добавки:). Това е великолепно, свежо, красиво и ...приказно. Поздрави, Бети!

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар

Какво сте гледали в последните 7 дни