Енергийни барчета - без печене - No-Bake Energy Bites


Тези барчета са лесни за приготвяне, пълни са с вкусни и полезни съставки и са много вкусни. Освен че са без печене, можеха да бъдат и сурови, ако не бях включила пуканките от киноа. Открих нов ( за мен ) продукт -  флейки от еднозърнест лимец. Те представляват студено пресовани зърна лимец на каменна мелница. Другата ми любима съставка, която използвам в почти всички сурови десерти, които напоследък приготвям е бурбонската ванилия на прах . Съставките са споени с какаово масло и суров агаве сироп. Ако желаете може да замените агавето с мед.  Слепваща роля играят и сушените плодове, затова важно е те да са меки. Ако по някаква причина вече не са меки, накиснете ги в топла вода за 1/2 час, отцедете и нарежете, както съм споменала по-долу.  За да приготвите барчетата не се нуждаете от никакви уреди, ще ви трябват само две купи. Освен това тавичка и хартия за печене , с нея по-лесно ще извадите от тавата.  Ако нямате подходяща тавичка може да оформите топчета вместо барчета. По-долу съм дала линкове към по-голямата част на продуктите, които съм използвала.  Мисля, че по този начин ще отговоря на често задавани въпроси кое от къде съм взела и точно какво съм използвала. Следващия път ще заменя пуканките от киноа с флейк от киноа. Така тези малки десертчета или енергийни закуски ще бъдат изцяло сурови и все така вкусни.



Продукти:

* 80 г суров агаве сироп или мед
* 40 г какаово масло, стопено на водна баня при температура 35-40 С
* 80 г орехи- едро нарязани
* 60 г сушени сини сливи - меки, нарязани на 5-6 парченца
* 60 г сушени вишни - меки, разполовени
* 30 г инка бери - меки, разполовени
* 20 г слънчогледови семки
* 20 г пуканки от киноа
* 10 г сусам
* 10 г чиа 

Начин на приготвяне:

1. Покрийте тава с ориентировъчни размери 20*20 см с хартия за печене. 
2. Смесете всички течни съставки, добавете и ванилията. Разбъркайте добре.
3. В друга голяма купа смесете всички сухи съставки. Добавете към тях течните съставки и разбъркайте добре. 
4. Изсипете в тавичката и притиснете добре с длани. Приберете в хладилника за час или докато стегне сместа. Нарежете на парчета. Може да се съхранява на стайна температура. 


Коментари

  1. Чудесни барчета Бети.Все още не съм срецала подобен лимец какъвто описваш / флейки /.Но съм сигурна,че с всички тези вкусни продукти са се получили прекрасни барчета.Сушените плодове и всичко останало придават чудесен вкус и аромат на барчетата.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
  2. Such a wonderful mix of seeds in this recipe

    All the best Jan

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар

Какво сте гледали в последните 7 дни