Печено резене(фенел) с нахут - Roasted Fennel with Chickpea
Лесно и бързо ястие, особено, ако имате сварен нахут. Нежния аромат на резенето интригува и дава финес на нахута. Свежият вкус на магданоза, лимоновият сок и печеният чесън допълват ястието.
Продукти:
* 2 глави резене
* 2 с.л. олио от авокадо или зехтин
* 500-600 г сварен нахут
* 1 ч.л. прясно смлян черен пипер
*1 ч.л. хималайска сол
* 5-6 скилидки чесън
* 1/2 връзка магданоз
* сок от лимон- на вкус
* 2 с.л. олио от авокадо или зехтин
Приготвяне:
Резенето се нарязва вертикално на 4-5 резена. Поставя се в тава, застлана с хартия. Поставят се и скилидките чесън, заедно с обелките. Поръсва се сол, черен пипер и олио. Пече се в загрята фурна до омекване на резенето. През това врвме затопляте нахута. Накълцвате ситно магданоза и разбърквате с лимоновия сок, малко черен пипер. Когато чесънът се изпече иваждате и обелвате. Смачквате с вилица и добавяте към магданоза.
Сервирате в топла чиния нахут, с разпределени парчета резене, зелени листенца резене и поръсвате магданозено-чеснов сос.
Много леко и диетично ястие Бети.Ще го изпробвам в следващите седмици, наближава Коледния пост.Фенелът е интересен и ароматичен зеленчук.А съчетанието с нахут е прекрасно и много вкусно.
ОтговорИзтриванеЛека и спорна нова седмица !
идейна комбинация, Бети. Ще взема да я пробвам
ОтговорИзтриванеИ мен ме заинтригува тази рецепта. Готвила съм само веднъж с фенел, беше някаква лесна за изпълнение рецепта с месо и помня, че именно чесънът, който присъства и тук, придаваше усещане за хармонична завършеност.
ОтговорИзтриване