Веган джинджифилови линцери с шоколадов пълнеж




Вкусни сладки, които са с крехкоста на линцер бисквитите и с аромат на меденки, слепени сдъвчащ и много вкусен шоколадов крем. Ако не обичате шоколад слепете бисквитките с шипков или сливов мармалад, или с класиката- малинов конфитюр.



Продукти:

Линцери

95 г кокосово олио

60 г кокосова захар

80г/60 мл меласа

1 чаена лъжичка екстракт от ванилия

1-3 супени лъжици мляко, използвах бадемово

375 г брашно

1 чаена лъжичка бакпулвер

1 чаена лъжичка смлян джинджифил

1 чаена лъжичка смляна канела

1/4 чаена лъжичка смлян карамфил

1/4 чаена лъжичка сол


Шоколадов  пълнеж


100г кокосова сметана

1 супена лъжица какао на прах – 10 г

30г меласа

1 супена лъжица кленов сироп

70 г черен шоколад- настърган или ситно нарязан


Инструкции

Веган джинджифилови линцер бисквити

1. Разбийте мекото кокосово олио с кокосовата захар на средно висока скорост докато станат на крем.

2. Добавете меласата, ванилията и млякото. Смесете, за да се комбинират.

3. Добавете пресетите заедно брашно, бакпулвер, джинджифил, канела, карамфил и сол. Разбъркайте, докато се образува тесто.

4. Ако тестото изглежда прекалено ронливо, добавете още малко мляко.

5. Оформете топка с тестото. Завийте го в стреч фолио или многократна торбичка с цип и го поставете в хладилника за 2 часа.

6. Извадете от хладилника след охлаждането и разделете тестото на 4 равни части.

7. Работете с по една част. Разточете го до около 5-6 мм дебелина. Изрежете фигури с форма за бисквитки. Използвах само кръгла. Изрежете дупка в средата на половината от бисквитките. 

8. Поставете изрязаните бисквитки върху тава, постлана с хартия за печене. 

9. Загрейте фурната до 180С. Докато фурната се загрява, поставете тавите за бисквитки в хладилника или фризера, така че бисквитките да са студени, когато започнете да ги печете. Това ще гарантира, че бисквитките ще запазят хубава форма и структура, докато се пекат.

10. Докато печете първите  бисквитки, продължете да разточвате и режете останалото тесто, докато свършите тестото.

11. Печете всяка тава по 8 минути. Горната част на бисквитките трябва леко да покафенее, но не прекалено. Не препичайте тези бисквитки или те ще станат твърди, след като изстинат.

Оставете бисквитките да изстинат окончателно, преди да продължите с пълнежа.



Шоколадов пълнеж

1. Поставете кокосовата сметана, какаото на прах и кленовия сироп в малка тенджера. 

2. Загрейте кокосовата сметана, какаото на прах, меласата и кленовия сироп почти до кипене, като разбийте сместа, за да се разтвори какаото на прах.

3. След като сместа е гореща, добавете шоколадовите стърготини. Разбийте, докато шоколадът се разтопи. Свалете от котлона веднага щом шоколадовите стърготини се разтопят. Не оставяйте да заври.

 4. Оставете крема да се охлади до стайна температура и да стане гъст като паста. Искате кремът да има гъста консистенция, но не толкова гъст, че да не се разнася. Не прекалено течащ и не твърде твърд.

Сглобяване

1. Сложете малко от крема в средата на всяка долна бисквитка. Отгоре поставете друга бисквита с  отвор.

2. Ако искате да поръсите с пудра захар, направете го преди да слепите бисквитите. 



Съхранение

Съхранявайте бисквитките в хладилник, в херметически затворен съд, до 1 седмица.


Последвайте ме в Инстаграм за още вкусни рецепти и идеи. За да не пропускате  и да виждате винаги публикациите ми последвайте #vkusnosbety и се абонирайте с камбанката за да получавате известие, когато публикувам. В момента има игра с чудесна награда. Включете се. 
Ако  приготвите тези бисквити, ще ми доставите голяма радост, ако ме тагнете @vkusnosbety  за да ги видя! 

Коментари

Какво сте гледали в последните 7 дни