Пълнен патладжан с киноа и манголд върху зелен боб -Mangold, Quinoa - Stuffed Eggplant on Green Beans



С голямо удоволствие споделям с вас това вкусно ястие. Едни невероятно вкусни патладжани(не съм опитвала досега този сорт) , с плънка от киноа, манголд и магданоз, поставени върху вкусен зелен боб, бланширан за кратко за да е хрупкав и неустоимо зелен. Завърших с ароматно докосване на цветчета босилек и свеж магданоз


Неустоимите на вид и вкус зеленчуци поръчах при един много вдъхновен градинар - Тихомир Трайков. Той е от хората, които с голямо желание и отдаденост отглеждат плодове и зеленчуци по естествен и чист начин, без химически торове и препарати.  Аз отглеждам доста растения на село и ми е известно колко  и какъв труд е необходим. За съжаление не мога да ходя толкова често, колкото ми се иска и да засаждам и да се грижа за повече растения. Поръчах си продукти, някои от които нямам и съм впечатлена - пресни, свежи, с градински аромат прекрасни зеленчуци. В  кашона, който получих- всичко грижливо отгледано и набрано, беше подредено красиво, имах дори и цветчета гулия и невен. Мисля, че всеки човек се впечатлява, когато почувства грижливо и лично отношение към продуктите, които купува и към себе си като клиент. Много приятно ми стана, когато отворих кашона, знаех какво ще има, но гледката на толкова свежи зелени листа - кейл, манголд, цвекло, магданоз и тези чудни бобчета и патладжан е зашеметяваща и вдъхновяваща.
Ето с какви продукти сготвих днес. Вкусно, вкусно.


Продукти:
за две порции

* 4 патладжана като на снимката  или два средни
* 70 г киноа
* 70 г листа манголд
* 1/2 глава лук
* 2  скиилидки чесън
* 20 г магданоз
* 1 ч.л. черен пипер
* 1/2 ч.л сол
* 200-250 мл вода
* 3-4 с.л. олио
* 250 г зелен боб
* допълнително за сервиране магданоз и цветове босилек

Започваме с патладжаните и плънката.
Патладжаните се разделят наполовина, ако е възможно без да се разполовяват напълно от едната страна. Внимателно с лъжица се издълбават. Отделената сърцевина се нарязва ситно и се добавя към плънката.


Така подготвените патладжани, леко се посоляват и се запържват в 2-3 с.л. сгорешено олио. Обръщат се 1-2 пъти, като се раздрусва тенджерата- около 2 минути. Ако патладжаните са по-големи ще е необходимо по-дълго време.


Изваждаме и оставяме настрана върху кухненска хартия.

Подготвяме плънката. Нарязваме лука, чесъна и сърцевината на патладжаните. Поставяме в тенджера със загрято 1-2 с.л. олио. Разбъркваме постоянно. Добавяме киноата и черния пипер. Отново разбъркваме за минута и добавяме половината вода.


Намаляваме огъня и поставяме капак. След 5 минути разбъркваме и добавяме останалата вода и солта.
Нарязваме листата магданоз и манголд. Когато киноата е готова добавяме зелениите. Разбъркваме добре и поставяме капака за около минута.
В същото време бланшираме зеления боб за 3-4 минути. Може и повече, но аз предпочитам да е хрупкав и свежо зелен. Отцеждаме и сме готови за сервиране.


Разпределяме боба в две чинии, напълваме плънката в патладжаните и ги поставяме върху боба. Поръсете със свеж магданоз и цветчета босилек.
 Насладете се с чаша бяло вино.





Коментари

  1. Love vegetables and this récipe looks delicious!
    xx

    http://www.mybeautrip.com

    ОтговорИзтриване
  2. Бети,
    чудесно ястие се е получило.Този сорт патладжани са по - крехки и по - вкусни според мен.А манголдът е чудесно допълнение, както и зеленият боб.
    Великолепни снимки както винаги си направила.
    Поздрави и прегръдки !

    ОтговорИзтриване
  3. Mmmmm delicious dish... I wish i had a bite!!!

    My new blog...
    https://dinamighty.com/

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар

Какво сте гледали в последните 7 дни