Топло тофу в сос от черен сусам и кокосов "соев " сос - Warm Tofu in black sesame and coconut "soy"sauce
Ако сте нетърпеливи да разберете рецептата за соса четете надолу, само ще спомена, че приготвянето на тофуто и соса ми отне 10-15 минути. Ако има кого да включите в приготвянето на салата докато вие готвите, ще сте готови с вкусната вечеря само за 15 - ина минути.
за всяка порция:
* 200 г био тофу
за соса:
(също за една порция)
* 2 скилидки чесън, пресовани
* 5-6 стръка чивас- ситно нарязан
* 2 с.л. кокосов "соев "сос Amino Cocofina
* 1 с.л. суров органичен черен сусамов тахан
* 1/ 2 ч.л. чили, на едри парченца
* 1/4 ч.л. кокосов нектар Cocofina
за сервиране - цвят или листо латинка
Приготвяне:
Поставяте тофуто в тенджера- подберете с подходяща големина според броя порции, които ще приготвяте. Покривате с вода и загрявате на среден огън. Оставяте да къкри на тих огън под капак.
През това време приготвяте соса. Смесвате всички съставки в малка купа, разбърквате добре.
Изваждате горещото тофу, отцеждате и още горещо нарязвате на филийки. Поставяте в чиния, поливате отгоре с приготвения черен сос.
Бети,
ОтговорИзтриванечудесни нови продукти, не съм ги опитвала.А тофуто ми предизвиква страхотни киселини, може би защото го правят с лимонтузу, а не с лимонов сок.А сосът е чудесен, надявам се и много вкусен.
Поздрави и лека и спорна седмица !
Аз съм приготвяла тофу у дома и използвам лимонов сок, но се съмнявам, че големите производители използват сок. Трудоемко е приготвянето. Сосът е много вкусен и тия дни ще приготвя към печен патладжан.
Изтриване