Суров бананов тарт- Raw banana tart
Суров бананов тарт
Време за приготвяне- около 15-20 минути
Време за изчакване и престой - 4-5 часа
14 порции
Съставки:
за коричката:
150г овесени ядки(ако е необходимо- сертифицирани безглутенови)
75г орехи
3с.л. кокосово олио, разтопено
8 фурми- меки, без костилки (ако е необходимо, накиснати за 10-15 минути)
за пълнежа:
300г сурово кашу, накиснато за 4-5 часа или една нощ(количеството е измерено преди накисването)
220г кокосова сметана
1 голям банан
4 с.л. кокосово олио, разтопено
1ч.л екстракт от ванилия
за украса:
30г черен шоколад
1 голям банан
100г кокосова сметана
Начин на приготвяне:
1. Поставете овесените ядки, орехите в блендер и пулсирайте за 5-6 секунди или до еднородна смес, но да не прилича на брашно. Добавете фурмите и кокосовото олио. Блендирайте докато сместа започне да се обединява и фурмите са разпределени в цялата смес.
2. Притиснете сместа с пръсти към дъното и стените на формата. Приберете в хладилника или във фризера.
3. Пригответе пълнежа. Блендирайте кашуто, кокосовото олио, ванилията, банана и кокосовата сметана до гладка копринена текстура.
4. Напълнете тарта с крема. Загладете. Стопете шоколада на водна баня. С лъжичка разпределете по повърхността на белия крем и с клечка за зъби направете мраморни шарки. Оставете в хладилника за няколко часа или за през ноща.
5. След като пълнежът стегне или на другия ден украсете тарта с кръгчета банан и бита кокосова сметана.
Пожелавам ви хубав празничен ден утре!
Yum! This looks so delicious and tasty!
ОтговорИзтриванеThank you so much!
ИзтриванеЛесно и чудесно, Бети!
ОтговорИзтриване