Суров бананов тарт- Raw banana tart



 Този бананов тарт напомня на популярния десерт палачинки с банан, сметана и течен шоколад. Освен, че изглежда по-празнично се приготвя  и по-бързо. Приготвен е от сурови продукти, веган е, без рафинирана захар. Не се налага да печете. Източник на сладост са фурмите, които обединяват съставките на блата. Бананите са другият сладък продукт - има един в крема и един за украса. Ако желаете може да добавите още един, с който да покриете дъното на тарта, преди да сложите крема. Аз не сложих.  Кремът е достатъчно сладък без добавянето на каквато и да е друга сладост, тъй като кашуто и кокосовата сметана също имат фин сладък вкус. Ако все пак имате по-сладък зъб, добавете кленов сироп или някакъв алтернативен подсладител като стевия например. Много ми се искаше мраморните шарки да са по изявени и по-контрастни, но така се случи, че се наложи да разнеса падналият на едно място голямо количество шоколад и загубих исканият контраст. Ще се радвам, ако решите да приготвите, да ми покажете  вашия сладкиш! Вероятно ще се справите по-добре от мен с мраморната шарка. Тагнете ме в Инстаграм с @vkusnosbety или във Фейсбук с @Вкусно с Бети Обичам да виждам, това, което сте направили по моите рецепти! 

Суров бананов тарт

Време за приготвяне- около 15-20 минути

Време за изчакване и престой - 4-5 часа

14 порции

Съставки:

за коричката:

150г овесени ядки(ако е необходимо- сертифицирани безглутенови)

75г орехи

3с.л. кокосово олио, разтопено

8 фурми- меки, без костилки (ако е необходимо, накиснати за 10-15 минути)

за пълнежа:

300г сурово кашу, накиснато за 4-5 часа или една нощ(количеството е измерено преди накисването)

220г кокосова сметана

1 голям банан

4 с.л. кокосово олио, разтопено

1ч.л екстракт от ванилия

за украса:

30г черен шоколад

1 голям банан

100г кокосова сметана


Начин на приготвяне:

1. Поставете овесените ядки, орехите в блендер и пулсирайте за 5-6 секунди или до еднородна смес, но да не прилича на брашно. Добавете фурмите и кокосовото олио. Блендирайте докато сместа започне да се обединява и фурмите са разпределени в цялата смес.

2. Притиснете сместа с пръсти към дъното и стените на формата. Приберете в хладилника или във фризера. 

3. Пригответе пълнежа. Блендирайте кашуто, кокосовото олио, ванилията, банана и кокосовата сметана до гладка копринена текстура.

4. Напълнете тарта с крема. Загладете. Стопете шоколада на водна баня. С лъжичка разпределете по повърхността на белия крем и с клечка за зъби направете мраморни шарки. Оставете в хладилника за няколко часа или за през ноща.

5. След като пълнежът стегне или на другия ден украсете тарта с кръгчета банан и бита кокосова сметана.

Пожелавам ви хубав празничен ден утре!

Коментари

Публикуване на коментар

Какво сте гледали в последните 7 дни