Розов сладолед Тропик
Няколко причини този сладолед да е толкова популярен:
✅ приготвя се бързо
✅ приготвя се в блендер, а не в специална машина
✅ приготвя се без предварителни загрявания, охлаждания и безброй мръсни съдове
✅ не се нуждае от междинни разбърквания, ако решите да замразите за по-късно и да оформяте на топки
✅ кремообразен е, без специални добавки
✅ необходимо е да имате само една съставка, която е замразена- обикновено това са банани или манго ( приготвяла съм с други замразени плодове, като добавям пресен, добре узрял банан)
✅ приготвя се с достъпни продукти- замразен банан+какъвто плод имате за допълнителен вкус
✅ здравословна опция за замразено лакомство- няма добавени рафинирани подсладители
✅ добър начин да използвате презрелите банани- всеки банан, който презрее обелете, нарежете,поставете в торбичка и замразете за да имате подръка основната съставка за сладоледа
Днес ще ви покажа един много вкусен и освежаващ розов сладолед с вкус на тропически плодове.
В това видео може да видите колко бързо се приготвя.
Имах възможност да изпробвам блендер на Bosch-VitaPower MMB6174S. Тук може да видите публикацията с представянето на блендера. А тук може да видите видео представянето му и какво приготвих с него изключително бързо.
Този блендер ми хареса защото:
✅ смила изключително гладко замразените плодове, за кратко време
✅ смила лед, което е безценно за бързо приготвяне на коктейли
✅ капака на каната е с отвор, през който може в процеса на блендиране да се добавят продукти- това е незаменимо при приготвянето на песто, кремове за сурови торти, смутита
✅ има бутало, с което да се избутват продуктите към ножовете, докато блендерът работи- това върши добра работа при смилането на тахани
✅ блендира смутитата изключително гладко и бързо
✅ подходящ е за блендиране на ядкови млека, сирена и разядки
✅ блендира гладко крем супи, дори горещи
Връщам се към днешния сладолед. Използвах :
замразени банани
замразен ананас
замразен розов драконов плод( по-вълшебно розово от това просто няма) и
прясно изцеден портокалов сок – за допълнителен вкус, а и за да започне блендирането
растителни протеини-добавих малко, не влияе на вкуса или текстурата, но прави сладоледа подходящ за енергизираща и пълноценна закуска.
Коментари
Публикуване на коментар