Студена супа от авокадо и краставица




Идва сезонът, в който все повече търсим студена храни и напитки. Плодове, зеленчуци, салати, смутита, кейкове, чайове,  всичко е по-приятно,  когато е охладено. Сладоледите са ежедневно удоволствие, супите без които не можем у дома също са студени. За мен често са и обяд или вечеря. Обичаме таратор, гаспачо- не само от домати. Днес ви показвам една импровизирана студена супа, която приготвих няколко пъти. Тя може да се сложи в бутилка с широко гърло или в ToGo бутилка, която върви с вакуумиращия блендер, в който приготвих супата и да се вземе в офис или на пикник.  Освежаваща и питателна ще ви засити в топъл ден.

Ако използвате вакуумиращия блендер VitaMaxx на Bosch може да вакуумирате супата в каната или в някоя от купите и да запазите за по-дълго време свежа в хладилника.

Вижте видеото, в което приготвям тази супа. В него ще видите как работи блендера и с какви аксесоари се предлага. В дясната колона в блога виждате банер с този блендер с оферта, в която  при покоупка на блендера, Бош ви връщат 50лв по посочената от вас сметка. Кликнете на банера за подробности.



Другата хубава опция е, че може да закупите допълнителни аксесоари, които не се предлагат в комплекта- например вакуумните многократни торбички, от които аз съм във възторг. Много са удобни, защото са снабдени с двоен "цип" . Предлагат се в два размера. Малката спороед мен е подходяща за сандвичи например, а голямата за каквото ви хрумне. Например сушени плодове. Трябват ви няколко броя- изваждате, като отваряте циповете, после затваряте и отново вакуумирате.  

Имам вакуумираща машина, която има две неудобства: Не винаги намирам вакуумиращи торбички, всъщност те са двойни ленти и човек сам си прави торбичките.Второто неудобство е, че  технологично поне 5-7 см от тази лента на всяка направена торбичка се изхвърлят. Когато решите да използвате повторно торбичката тя се намалява с тези 5-7 см за да може да се вакуумира. Който има вакуумираща машина ще ме разбере за какво говоря.

Тези торбички се предлагат към друг вакуумиращ блендер, но могат да бъдат закупени отделно. Също така може да си вземете допълнителна JoGo бутилка или някой от купите. Разбрах, че това може да стане лесно и се предлага от партньорите на Bosch. Т.е. в магазините, където се предлагат уредите.

Подобни рецепти:

Таратор с репички

Таратор-смути

Таратор в два варианта- с тученица и слънчогледови кълнове


Коментари

  1. Бети,
    не видях описание на рецептата за супата или може би трябва да се прехвърли чрез линк на друго място ? Прекрасна е съдейки по снимката .
    Поздрави, бъди здрава !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ели, виж видеото и/или Инстаграм профила ми.
      Наистина е много вкусна.
      Благодаря ти!

      Изтриване
  2. Пролетта си събрала в тази купичка, Бети! Разгледах продуктите, нови са за мен, благодаря, че сподели. Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, Кате! Прилича на нашия таратор, но е по-кремообразна заради авокадото.

      Изтриване

Публикуване на коментар

Какво сте гледали в последните 7 дни