Ябълков мини пай "роза" - “Rose” Apple Pie Bites
Много бързо, лесно и само с 4 продукта може да направите тези симпатични мини пайчета- рози. Направих ги по тази рецепта
Необходими са ви :
* 1 пакет бутер тесто- прясно или замразено, но оставено да се отпусне в хладилника
* 5-6 червени ябълки
* 2-3 с.л. захар
* 1 ч.л. канела
Приготвяне:
1. Премахнете семенниците с уред за почистване на семките. (Предполагам се досещате един цилиндричен, с който могат да се отстраняват и семките на пипера.)
2.Поставете на печката тенджерка с вода да заври.
3. Нарежете ябълките на тънки кръгчета, ако имате ренде може да прецизирате дебелината на филийките.Най-добре да бъдат 3-4 мм. Ако нямате ренде ще успеете да отрежете по-тънки парченца, ако разполовите ябълката и нарежете всяка половина на тънки слайсове. По-малките, по-дебелите парченца се отстраняват.Похапвате ги или използвате в салата или на сок. Ако ябълките са сорт, който бързо потъмнява може да приготвите предварително купа с вода, в която сте изстискали лимонов сок.
4. Когато сте готови с всички ябълки, започнете да ги попарвате в горещата леко вряща вода.Съвсем за кратко. Необходимо е парченцата ябълка едва да омекнат за да не се чупят при сгъването по-късно. Поставяйте да се отцеждат в гевгир.
5. Когато сте готови с всички ябълки, нарежете бутер тестото на ленти. Авторката на рецептата съветва да не се разгъва рулото, а да се нареже, за еднаква ширина на лентата, като руло и всяко парченце да развиете и да наредите ябълковите парченца. На мен ми се струваше, че ще станат твърде дълги ленти и си нарязах ленти от разгънато тесто. Използвах ножа за пица. Лентите са широки около 2,5-3,00 см
6. Загрява се фурната на 220 С.
7. Поръсва се всяка лента тесто с разбърканата захар с канела.Ябълковите парченца се нареждат с леко застъпване върху лентата тесто, като горната част с кората излиза от линията на тестото на около 1,5 см. Внимателно се завива на руло.
В долната част тестото се събира, леко се прищипва, така, че розичката да стои изправена. Нареждат се в тава, застлана с хартия за печене, на разстояние едни от други.
Рулото не бива да е прекалено стегнато, за да не остане неопечено в центъра, но не трябва и да е прекалено хлабаво, за да не се разтвори при печенето прекалено. Когато сте готови с първата тава, поставете да се пече. Готови са за около 15 минути. Тестото трябва да се е надуло, по типичния за бутер тесто начин, а листенцата на "розичките" да са се зачервили. Не са необходими някакви супер умения и тренировки. Моите розички се получиха всички както трябва още от първия път.
Следващия път ще опитам вместо с бутер тесто, с тесто за пай .
Бети, прекрасни са! Аз правя такива розички, но със саламче и също са хем вкусни, хем ефектни - идеални за предястие! Поздрави и хубава вечер, мила!!
ОтговорИзтриванеРуми, и аз помислих, че мога и с шунка да ги направя, но щерката в момента е на прочистване, а аз пък не ям месо и направих само с ябълки...
ИзтриванеБлагодаря ти и хубава вечер!
Бети, страхотни са ябълковите розички! Хубава седмица!
ОтговорИзтриванеБлагодаря, Игличе!
ИзтриванеХубава седмица и на теб!
Чудесна рецепта, Бети! Усетих приятният аромат на канела :) а снимките са радост!
ОтговорИзтриванеЗа това ги направих...:)
ИзтриванеЛучи, благодаря ти!
Много красиви са се получили! Правила съм и сладки и солени, забождам ги с клечка при печенето, за да не се разтварят, но твоите и без клечка са станали перфектни. Който го може си го може!:) Прекрасно предложение, както винаги! Много са красиви!
ОтговорИзтриванеМного ми харесаха в публикацията на Аня, на която попаднах отдавна, но не съм виждала другаде. И още тогава направих, но не снимах.Радвам се, че ти харесват.
ИзтриванеБлагодаря, за хубавите думи, Кате!
Ти си направо в РОЗА(о)ва стихия. Прекрасни са! Поздрави и успешна седмица :)
ОтговорИзтриванеПламена, благодаря!
ИзтриванеТака се случи, но наистина много обичам рози.
Хубава седмица и на теб!
Май розовата вълна те е обгърнала отвсякъде - но пък резултатите са чудесни. Поздрави!
ОтговорИзтриванеМай, май...а далече е май!
ИзтриванеБлагодаря ти Гергана!
Чакам с нетърпение следващото ти предложение!
ОтговорИзтриванеЛека вечер!
Надявам се да ти допадне...Джуркам го сега :)
ОтговорИзтриванеХайде сега, Бети, уреди домашните месоядни с такива розички със салам :) Чудесна закуска са.
ОтговорИзтриванеМного са апетитни, като знам и колко са вкусни, ще ми се да си грабна две-трички :)
Поздрави и хубава нова седмица!
Ще ги уредя, :)
ОтговорИзтриванеБлагодаря, Пепи!
Бети, решила да си да ни оправиш светогледа тия дни- отново много красиво. Благодаря, имам нужда напоследък, че нещо само ми вдигат кръвното хората;)))
ОтговорИзтриванеПрегръдки и хубава вечер!
Дай ги насам тия хора, Марте!
ОтговорИзтриванеДишай и се опитай да доловиш друг приятен звук, освен гласовете, които ще се ОПИТАТ да ти вдигат кръвното...:)
Ти си един много позитивен човек със страхотно чувство за хумор!
Аз ти благодаря!
Бети, невероятни розички!
ОтговорИзтриванеЛесно и ефектно!
Поздрави!
Тили, благодаря ти!
ОтговорИзтриванеБетиии…чудесни са:) И тези рози са прекрасни както и кокосовите!
ОтговорИзтриванеЗаписвам си и тях:)
Сърдечно благодаря че споделяш такива красоти с нас!
Дани, радвам се, че ти харесват!:)))
ОтговорИзтриванеПрегръдка!
Красиви са! По традиция всичко е красиво при теб, Бети! И аз съм правила такива розички (и с ябълки, и със салам), но тестото беше друго и по-скоро ставаха за декорация, отколкото за хапване. Ще опитам с бутер тесто.
ОтговорИзтриванеПоздрави и хубав ден!
Снежи,
ИзтриванеМного мило е това, което си написала!
Благодаря и хубав ден!
Много са красиви ,Бети !И тези ми грабнаха сърцето както кокосовите :) !
ОтговорИзтриванеХубав вторник ! Прегръдка !
Радвам се, Ив!
ИзтриванеБлагодаря ти от сърце!
Бети,много красиви и ефектни!Поздравления!
ОтговорИзтриванеТаня, благодаря ти!
ИзтриванеХубав и усмихнат ден!
Бети, разкошни са! Страхотна идея.
ОтговорИзтриванеБлагодаря, Дени!
ОтговорИзтриванеИдеята не е моя, но съм доволна от изпълнението си...:)
Разкошни са ти се получили, Бети! От много време се каня да ги направя, но само се каня :))
ОтговорИзтриванеХубава седмица ти желая :)
Благодаря, Ина!
ИзтриванеИ на теб усмихната и спорна седмица!
Идеята е велика, толкова неща ми дойдоха на ум, ще се използва! Много ми хареса! Прегръдка!
ОтговорИзтриванеДа, тези розички са много идейни, може баница, салати, хлебчета, ...,мда, както се казва много хляб има в тях....Ще очаквам с интерес твоите идеи.
ИзтриванеПрегръдка!
Съвсем на скоро и аз мярнах тази рецепта и технология нейде,ефектно става,а и със сигурност вкусно!Много са красиви розите ти,Бети!Но аз съм се запътила още по-назад!
ОтговорИзтриванеАз не съм ги виждала никъде, но идеята с розите е ...като се сетя например за доматените рози , с които украсяват салатите в ресторантите...
ОтговорИзтриванеА рецептата на Аня, все пак е от юли 2011 . Вярвам, че е обиколила света.