Торта "Есенни дарове" - Cake "Autumn gifts "



Тортата, която правих два пъти миналата година за два рождени дни и още не съм споделила с вас е особено подходяща за случая. В тази публикация също се празнува рожден ден. Рожденикът е Блоговодител. Тортата е вкусна и богата, като есенната палитра от вкусове. Блоговодител е събрал вкусни и разнообразни рецепти на 189 български кулинарни блога. Тортата е направена с есенни дарове -  плодове, ядки,съчетани с шоколад. Блоговодител раздаде награди, дари с прекрасни вълнуващи моменти всички присъстващи, в една много уютна атмосфера. Ето защо точно тази торта е подходяща за този момент.

 Моля да ме извините, рецептата ще публикувам в следващия пост. Сега съм завладяна от толкова емоции, които искам да споделя с всички вас, приятели!


Последните дни бяха наситени с толкова много емоции за мен, а и за близките ми. Ще започна от конкурса " Годишни награди за кулинарни блогове за 2014 година " Този конкурс беше организиран от единстнвения  български кулинарен сайт - Кулинарен блоговодител , събрал и представящ по коректен начин 189 блога, вдъхновени от приготвянето на храна. Конкурсът се осъществи с подкрепата на МЕТРОBBC Good Food  с партньорството на Вашата месарница и Сладката къща.




Тази година Кулинарен блоговодител отбеляза  по тържествен начин 4 години в интернет пространството и раздаде награди в 9 категории. Аз бях номинирана в две категории " Сладко изкушение"  и " Визуално пиршество" Вероятно всеки номиниран или участващ в някакъв конкурс се надява да спечели. Тези номинации бяха голяма чест за мен. Всичко, което приготвям и публикувам в блога, правя с огромно удоволствие, с цялото си сърце и много се радвам, че имам толкова много почитатели и приятели. По броя на посещенията разбирам, че много хора намират вдъхновение в моите рецепти и снимки. Това ми носи удовлетворение всеки ден.  Всички блогове, които бяха номинирани бяха прекрасни и вдъхновяващи. С една дума конкуренцията беше голяма. 
Отивайки там, не бях тръпнеща от нетърпение дали ще спечеля.....С нетърпение очаквах да се запозная лично с хората, стоящи зад толкова любими блогове.  Организацията беше прекрасна, имаше много вкусна торта, приготвена от Рали от " Пекарната на Рали" , тук може да видите рецептата и да си приготвите у дома. Имаше и разнообразни хапчици, напитки и шампанско, както му е реда за един рожден ден :)  ...Имаше и много приятни запознанства и разговори, усмивки,  които ме стопляха с отношението си. И сред тези емоции,  не знам как да ви опиша колко много се зарадвах, когато чух името си като победител, определен от журито в категория "Сладко изкушение" . Обичам да приготвям всякакви сладки изкушения - торти, сладкиши, кремести десерти, бонбони, бисквити,..обичам цялата палитра от сладкиши и тази награда много, много ме зарадва  ... Другата награда в тази категория  - Наградата на публиката спечели очарователната Люси
Когато дойде ред за обявяване на наградите в последната категория " Визуално пиршество" , в която всички участващи блогове представят храната по изключително красив  начин, дамите, които пишат тези блогове правят снимките си с чудесни фотоапарати.....  и  отново чух своето име ... бях изненадана, бях щастлива ....бях трогната... обичам храната, тя е не само нашето гориво, здраве, тя е наслада. Удоволствие е да приготвяш храна и да я споделиш със семейството си, с приятели, и с вс ички вас ....Продуктите, цветовете, формите, ароматите,  те са неизброими в своето разнообразие и толкова вдъхновяващи, .... Опитвам се чрез снимките да предам настроението си, вдъхновяващо дадена рецепта, хората да си представят и усетят вкуса и аромата, на това, което съм приготвила,.... Обичам това, което приготвям, но как можех да се надявам, че с моя непрофесионален апарат ще мога да спечеля в тази категория.....Затова радостта ми беше наистина голяма.  Наградата на публиката спечели Лулу и прекрасният и блог  " Something..."Беше ми много приятно да се запозная с нея и с Мартина - нейната дъщеря, която познаваме от вдъхновяващите снимки в блога и.

Много се радвам, че се запознах с Луиза Слокоски, която беше член на журито. Тя е главен редактор на любимото ми, както не веднъж съм казвала кулинарно списание Good Food  и автор на блога " Salted Lemons" Всичките и рецепти там са представени по вдъхновяващ и красив начин -  така, че да пожелаеш да ги приготвиш. Съжалявам, че не публикува по-често.



Запознах се с  очарователната Тики, подържах сладката бонбона Йоана, която се оказа едно много общително бебче, по нейния си бебешки начин...Побъбрих с Мария, с която всеки би искал да пътешества и ако не може реално, то може да се наслади на живописните ѝ пътеписи в блога, който пише - " Цветно с ....Пепеляшка"  Ако не знаете накъде да поемете, търсите вдъхновение, влезте в нейния блог и попътувайте в прекрасната  и компания. Поговорих с Диана от " Опитайте..." Тя има невероятен заряд на доброта и финес. Тази доброта просто струи от нея...Първият човек, с когото се запознах беше Нели, от " Food for the soul" Познах я по очарователната и усмивка. Нели приготвя много вкусни неща и ти се иска да се пресегнеш и да си вземеш.

Запознах се и с Илианка от " Щъркелово гнездо" , тя спечели наградата на журито и наградата на публиката в номинацията " Топло от фурната" В нейния блог може да откриете всякакви вкусни и превкусни печива.

Поговорихме с Иглика за градини, малини и цветя. Тя има градина и отглежда интересни подправки и растения.

Очарована съм от топлото отношение на Зиче от " Черпак с мерак"  При нея ще намерите разнообразни рецепти за пити, погачи, питки, бюреци, баници....красиви и апетитни.

Запознах се и със сладкодумната Пепи от " Храна за мойте канибали" Тя не само ще ви нагости, но и истински ще се забавлявате в нейната компания.

Съжалявам, че не можах да се запозная с очарователната Йоли, която беше в журито и ни поздрави с видео. Не присъстваха и други мили дами, които засега познавам само от блоговете им. 

Паралелно с това събитие и емоции се случваше още едно. Имах удоволствието да участвам в едно предизвикателство с един много симпатичен фотоапарат - Olympus PEN. Това удоволствие започна, когато получих фотоапарата за една седмица, през която да снимам с него. Според регламента, трябваше да изпратя 3 снимки. На едната трябваше да бъда аз, "облечена" с него, а другите две - снимки направени с него. Нямаше условие какво да снимам, а аз най-обичам да снимам храна. Приготвих няколко неща, за тези 7 дни, снимах с голямо удоволствие, по. нататък ще ви покажа.... Вече видяхте едната снимка. Другата снимка може да видите тук. И двете неща, които приготвих бяха много вкусни, но тази снимка се харесваше повече. В конкурса участваха 45 снимки, имам си  няколко любими сред тях, които съм отбелязала. Според регламента на фотоконкурса  Olympus PEN фен, снимката победител щеше да бъде тази, която събере най-много харесвания. Гласовете/лайковете/харесванията се движеха стремително нагоре при две снимки - моята " Плодова мозайка" и " Метеора - мястото, което те зарежда с енергия"  В последните часове и минути, в които аз  пътувах, и разговарях с децата ми, които следяха резултатите на компютрите си бяха наистина много вълнуващи, броя гласове всяка секунда се променяше....В полунощ стана ясно, че моята снимка няма да спечели. Eто го и крайното класиране. Когато загубиш, обикновено се очаква да те заболи, да бъдеш по някакъв начин сломен...Странно, но аз не почувствах нищо такова. Това, което ме изпълваше беше една огромна топлина и окриленост, от всичките тези познати и непознати хора, които харесваха снимката ми и ме подкрепяха оставяйки невероятни топли думи и пожелание в коментарите.  Толкова много съм им благодарна, че споделиха моята емоция и ми дадоха от своята добра енергия. Благодарение на този конкурс се запознах виртуално с Лени - Елена Масларова и нейният блог , който е като свежа утрин. По непринуден, забавно интригуващ  начин споделя мнението си за фотоапарати, споделя пътувания, идеи за свободното време и още много неща, и всичко това, придружено с впечатляващи снимки, които те докосват...Тя е споделила професионалното си впечатление от симпатичния , малък, удобен, бърз и интелигентен фотоапарат, направила е прекрасно ревю. Дори и да не си търсите фотоапарат, прочетете го за да получите представа, какво малко бижу е. 
Друг интересен блог, в който попаднах е този на Васи - Василена Вълчанова. Тя обича красивите истории и може сама да ги разказва. Вижда нещата под ъгъл, който ме кара да обичам снимките и. Има и страхотно чувство за хумор. Тук тя е споделила впечатления от нейните 7 дни с Olympus PEN. 
Тези две представяния ще ви влюбят в Оly-то..., аз се влюбих, докато го имах и снимах.

Преди да ви кажа най-хубавото ще ви покажа как изглежда тортата отвътре. 
Междувременно ето линк към пълната рецепта на тортата.



Най-хубавото в този конкурс предстои. На 30.09. във Photosynthesis от 19.00 часа на организираната фотоизложба ще можете да си закупите снимка и по този начин да направите дарение за Образователен център за деца и младежи с увреден слух " Яника". Ако снимката, която ви харесва е вече закупена, организаторите ще отпечат допълнително и средствата отново ще бъдат дарени на центъра. В линка по-горе се отваря адреса, където ще бъде фотоизложбата, но все пак ще го напиша - бул. "Васил Левски" 57


Магазин за камери и фотоапарати

088 802 4999





Към момента на публикацията ми до събитието остават около 16 часа.

Коментари

  1. Merhabalar, muhteşem, çok leziz ve iştah açıcı görünüyor. Ellerinize sağlık.

    Saygılar.

    ОтговорИзтриване
  2. Прекрасна торта отново! Поздравления, Бети!
    Поздравления за наградите, за това, което си, за слънчевата ти същност, за големия талант и креативност! Благодаря ти за красотата и изяществото, с които зареждаш всички ни, за вкусните рецепти, които ни споделяш! Продължавай да твориш, да печелиш награди и признания, да ни радваш и вдъхновяваш, мила!
    За емоциите и срещите от събитието на Блоговодител ти завиждам благородно и щеше да ми бъде повече от приятно да присъствам, да се запознаем реално с теб и другите блогъри, но има задължения, които понякога (а при мен сякаш нарочно) пречат на подобни планове.
    Радвам се за всички вас и ви прегръщам от сърце!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ирма, много мили думи! Благодаря ти за сърдечните пожелания!
      Ти си много мил човек и на ще ми бъде приятно да се запознаем. Срещата беше наистина вълнуваща и незабравима! Надявам се, един ден да се видим!
      Топла прегръдка!

      Изтриване
  3. Congratulations on the awards! Your blog is completely deserving of them ;)

    ОтговорИзтриване
  4. Хей Бети :)
    Честити ти наградите! Чудесна почерпка предлагаш за студения есенен ден! Дръпвам си ей това парче :)
    Радвам се, че се запознахме на живо :) Поздрави сърдечни и до скорошни срещи :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, Пепи! И на мен ми беше много приятно!

      Изтриване
  5. Още веднъж, честито! Моята художничка! Картини ми рисуваш ти, картини! Благодаря ти за този пост. Не можах да присъствам, но прочитайки написаното от теб усетих атмосферата. Още веднъж поздравявам всички победители! Страхотни сте!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Йоли, благодаря ти от сърце! Ти си много мил човек! Поздравът ти беше очарователен и допринесе за емоционалното събитие!

      Изтриване
  6. Честито още веднъж, Бети! За мен бе чест да се запознаем и да видя лицето на жената, създала едни от най-прекрасните вкусотии в България! Наградата е напълно заслужена, което се вижда и поредната ти торта, с цветовете на есента! Най-сърдечни поздравления и пожелания за усмихнати дни!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Люси, а ти си много чаровна!
      Благодаря ти за прекрасните думи!
      Сърдечно благодаря!

      Изтриване
  7. Congratulations. Great!
    Lovely cake! And these chestnuts, like real :)

    ОтговорИзтриване
  8. Muchas felicidades por ser ganadora y es que realmente te lo mereces por las obras de arte culinarias que realizas, muchassssssss felicidades. Y por cierto esta tarta tiene un interior muy vistoso.
    Muchos besos Bety y disfruta los premios.

    ОтговорИзтриване
  9. Честитооо Бети! Радвам се за теб, и съм много щастлива от факта че вече видях визуално как изглежда твореца който твори красотите във този блог :)
    Не бях на събитието, но следях с интерес това което се случи и преживях вашата среща виртуално, но дойда ли на гости в БГ , няма да пропусна възможността да се запознаем на живо :) Наградата е напълно заслужена ... дерзай!
    А тортата която виждам днес от екрана ... е поредно кулинарно вълшебство с ухание на Есен :)
    Силна, силна прегръдка :) Благодаря за споделената емоция!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Дани, много, много ще се радвам да се срещнем!
      Благодаря ти за хубавите думи! Тортата наистина е много вкусна, скоро ще я напиша тук.
      Прегръдки!

      Изтриване
  10. Чудно тържество е било това! И от снимката и от разказа личи колко добре сте прекарали! Особено с тези награди :) Честито, Бети! Заслужени награди за заслужено майсторство!
    Много, много вдъхновения и занапред! Прегръдка!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Албенче, наистина беше много приятно и вълнуващо! Благодаря ти за милите думи, с които ме зарадва!
      Прегръдка!

      Изтриване
  11. Когато човек не може да бъде на желано място, то той е щастлив, че има в блог пространството приятели които ще го отнесат там !
    Напълно заслужена награда за всички отличени! Вие сте кулинарни магьосници!
    Прекрасна торт,Бети!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Мими, радвам се, че ти е бил интересен постът ми. Благодаря сърдечно !

      Изтриване
  12. Congratulations Bety! I'm happy that your art (yes, in my opinion this is art!) has ben appreciated. I think that fruit mosaic is one of the best pictures in the culinary blogs I have ever seen and I truly love it.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Warmly thank dear Aga! Thank you for your lovely comment!
      Actually my picture did not win. After extreme liking filming beat another photo. Mine is in second place.
      The two awards that are received for my blog.

      Изтриване
  13. Бети, поздравления за заслужените награди, поздравления за креативността и творчеството в твоите рецепти!
    Много се радвам за теб и вълнуващата среща на блогърите!
    Моите уважения и респект за всичко, което правиш!!!
    Поздрави и прекрасна цветна есен!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Хриси, много топли думи! Сърдечно благодаря!
      Сърдечен поздрав!

      Изтриване
  14. Бети, първо да кажа и тук, че ми беше приятно да те видя на снимка на наградите:))
    С част от момичетата се видяхме преди това, жалко че никой не се сети от нас да организира преди това една среща с всички ви. Честита награда! Аз и преди съм казвала, че ти не готвиш, а рисуваш картини!
    Жалко че не си спечелила и апарата, но за пореден път се убеждавам, че по-важно е кой и как снима, а не с какво. Аз те бях питала как се гласува, но не ми беше отговорила, когато проверих, а после съм забравила...за което съжалявам.
    Виждам, че освен талантлива си и страшно емоционална, така на един дъх си написала този пост, още нещо за което те харесвам! Поздрави!
    И се надявам на шанс да се запознаем!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Веси, благодаря ти за хубавите думи! Ти правилно беше допуснала, че гласуването е чрез ФБ и беше написала, че нямаш, затова не отговорих. Но имам подкрепата на топлите ти думи...
      Ах, да емоционална съм, и се надявам, че при това писане на един дъх не съм пропуснала да спомена някого....
      сърдечен поздрав

      Изтриване
  15. trimancheva@gmail.bgоктомври 02, 2015

    Честито, Бети! Никаква изненада не е ,че си спечелила и двете награди, изненада щеше да е обратното. Много се радвам за успехите ти, за новите познанства и вълнуващи преживявания! Бъди винаги този несекващ извор на вдъхновение и свежест! Но малко ме е яд за фотоапарата...

    ОтговорИзтриване
  16. Абсолютно заслужени награди, Бети! Не съм надничала скоро тук и пак се изненадах от креативността и търпението ти, твориш със замах, финес и въображение - което си е невероятна комбинация! Прекрасна е снимката с която си участвала в надпреварата - много се зарадвах на успехите ти. Тортата изглежда като бижу. Всичките ти работи са такива - уникални бижута. Бъди жива и здрава и все така - в любов!

    ОтговорИзтриване
  17. Марта, много се радвам да те видя тук! Думите ти са толкова стоплящи! Благодаря ти сърдечно!

    Относно снимката в надпреварата...имаше много красиви снимки, които те докосват...Независимо, че не спечелих голямата награда, спечелих много нови приятели. Подкрепата на толкова много хора дарява с незмерима топлина и радост.
    Голяма прегръдка за теб!

    ОтговорИзтриване
  18. Бети,
    искренно се радвам на този пост и получените от теб награди.Не е изненада за мен, по - скоро се надявах,че всички награди са за теб.Толкова красив и вдъхновяващ е блога ти.А снимките, снимките са прекрасни, много , много красиви.Напълно заслужени са наградите, доказателство за това е и тази чудесна торта.Аз не съм голям почитател на сладкишите, не обичам много сладко, вреди ми на зъбите.Но от твоят блог цари такава невероятна енергия и красота,че се изкушавам да приготвя нещо сладичко за празник.
    Пожелавам ти все така да ни радваш с нови, вкесни и красиви кулинарни вълшебства.И дано се запознаем на живо, някой ден.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ели, благодаря ти сърдечно за хубавите думи! Аз не мога без десерти, но не обичам прекалено сладки... и все намалявам захарта или я замествам с някаква другаг здравословна алтернатива. В това отношение можеш да откриеш рецепта, подходяща за вкуса ти. Ще се радвам!
      Благодаря ти за пожеланията!
      Поздрави!

      Изтриване
  19. И тук отново да те поздравя Бети,
    но оставам безмълвна пред твоя талант, креативност, кулинарно майсторство и въображение... Много комплименти за теб!
    Разкошна торта - желая ти една прекрасна, усмихната и вдъхновена есен!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ах, Диани, толкова си щедра на добри думи!
      Прегръдки!

      Изтриване
  20. Честити награди, Бети! Напълно заслужени!
    Винаги с интерес посещавам блога ти и се наслаждавам на творенията ти, на вдъхновението ти, на красотата, с която представяш всяко ястие!
    Съжалявам че не успях да присъствам и да се запозная с всички!
    Прегръдки!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти, сърдчено, Тили! И аз съжалявам, че не можахме да се видим!
      Прегръдки и усмивки за теб!

      Изтриване
  21. Takiego świetnego jesiennego tortu nigdy nie widziałam!
    A jak on smakowicie wygląda po przekrojeniu..................
    Jesteś mistrzynią!!!!!!!!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Dearest Dorota, thank very much for your nice comments and support
      I wish you beautiful and warm autumn!

      Hugs!

      Изтриване
  22. Честити награди, Бети!
    Прекрасна торта си сътворила :)

    ОтговорИзтриване
  23. Very nice blog, Thanks for sharing great article.
    You are providing wonderful information, it is very useful to us.
    Keep posting like this informative articles.
    Thank you.

    From: Field Engineer
    Get to know about A Computer Repair Technician.

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар

Какво сте гледали в последните 7 дни