Homemade Dark Chocolate Chips - only 3 ingredients - Домашно приготвени черни шоколадови капки - само с 3 съставки




Шоколадови капки, калети, парченца, копчета, познати под различни имена, използвани често в бисквити, сладоледи, кексове, торти, добавки към зърнени закуски. Удобно е да ги има човек подръка. На пазара може да се намерят с различни цени и качество, съответно вкус и съставки. Могат да бъдат заменени с накълцан шоколад, но понякога искам да виждам в бисквитите тези шоколадови топчета. Единия от начините да направите шоколадовите капки е да стопите шоколада който предпочитате, да го сложите в малка торбичка , да отрежете малък отвор и да шприцовате капките, и след като се втвърдят да ги използвате. 
Колкото и да са вече разпространени шоколадовите капки, по-рядко се намират от черен шоколад или без животински  продукти. Това е една от причините да ги приготвям у дома. 
Днес ще споделя как правя шоколадови капки само с 3 съставки. 


Продукти:

* 200 г какаова паста
* 25 г кокосово масло
* 35 г какаово масло

Поставете всички съставки в топлоустойчива купа - метална или стъклена.



 Поставете тази купа в малка тенджера, в която има вода, която не докосва дъното на купата. Загрейте на тих огън водата, без да допускате завиране. Когато какаовата паста започне да се топи, леко разбърквайте от време на време до получаването на гладка течна маса. 



Извадете купата от тенджерата с топла вода и охладете до 30 -35 -40 С. 
През това време застелете тава или плота с хартия за печене . Когато шоколадът се охлади, но все още е течен, капнете с лъжичка върху хартията за печене. Капката не бива да се разлива цялата. Моите този път станаха по-плоски. Внимавайте и да не стегне прекалено.  
Изсипете течната шоколадовата маса в пликче за шприцоване. По-удобно е от обикновена торбичка, но и такава ще свърши работа. 
Отрежете 1 -2 мм отвор в края. Шприцовайте (изтисквайте) шоколадови капки в тава, застлана с хартия за печене. 


Охладете ( става бързо) и после приберете в стъклен буркан. 
Цялото  приготвяне отнема не повече от час, с охлаждането.
Ако някой ден или нощ, неудържимо ви се иска да приготвите бисквити с шоколадови капки, знаете, че имате в буркана. :) 


Коментари

  1. Страхотно предложение, Бети,
    наистина трудно се намират шоколадови капки без животински продукти.
    Рецептата е чудесна, а капките - малки съкровища.
    Благодаря, поздрави за теб и хубава нова седмица!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, Дианка! Радвам се, че идеята ти е харесала!

      Изтриване
  2. Страхотна идея, Бети!! Вчера приготвях домашен шоколад и понеже се чудех къде и как да съхранявам остаъка - употребих цялото количество и заливката на веган тортата ми стана по-дебелот основата ;)
    Следващият път просто ще си направя щоколадов дропс, блаодаря за идеята!!
    Усмихната седмица от мен :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Мина, радвам се, че съм ти била полезна! Благодаря ти!

      Изтриване
  3. Ти си велик човек! Направо ми взе акъла, меко казано! Прекрасна си, Бетиииии, прекрасна!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Йоли, сърдечно благодаря! Това са само едни шоколадови капки. Радвам се, че идеята ти е харесала! <3

      Изтриване
  4. Бети,
    чудесно предложение, капките, които си приготвила изглеждат съвършено.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, Ели!Симпатични са, наистина :)

      Изтриване
  5. Бети, извор на невероятни идеи си! Поздравления за поредната!
    Прегръдка!

    ОтговорИзтриване
  6. Извинете ме, но къде мога да намеря какаова паста?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Купувам от zoya.bg
      Ето тази съм използвала - http://www.zoya.bg/%D0%9A%D0%B0%D0%BA%D0%B0%D0%BE%D0%B2%D0%B0-%D0%BF%D0%B0%D1%81%D1%82%D0%B0-%D0%BD%D0%B0%D1%81%D0%B8%D0%BF%D0%BD%D0%B0.8219

      Изтриване
  7. Добре си си поиграла:) с тези капчици.
    Тези продукти от специализирани магазини ли купуваш. Не съм пробвала нито една от трите съставки на капките, виждала съм само кокосово масло, но в аптеката:))
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Вероятно изглеждат отнемащи много време, но не е така.Лесни за правене и е много удобно да ги имаш подръка. Кокосово масло има и в Била и в Кауфланд, често и на промоция.Всички със сигурност може да се намерят в магазини за здравословни храни. На мен най-удобно ми е да купувам от Зоя. В Сф имат няколко магазина.Може да се поръчат и онлайн zoya.bg

      Изтриване
  8. Доста често употребявам шоко капки и Вашата идея е страхотна! Искам да попитам само, защо във вашата смес виждам като че ли какао на прах, а не е написано в рецептата! Какаовата паста е кремообразна и се обърках! Извинявам се, но може ли малко уточнение :)
    Благодаря!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Това, което изглежда като какао на прах всъщност са неправилните форми на какаовата паста, която купувам насипна от магазини Зоя. По-жълтото на вид масло е какаовото масло, а бялото е кокосово. Какаовата паста се получава от смилането на какаовите зърна. Какаовото масло по време на смилането се разтапя и се получава мека какаова паста, която при охлаждане се втвърдява. В момента в магазина има какаова паста на блокчета.

      Изтриване
  9. Здравейте искам да попитам какъв подсладирел може да се добави, кленов сироп или мед илу друг... Защото когато ги направих бяха изключително горчиви и не се харесаха особено от дъщеря ми

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Да, горчиви са. Опитайте с кленов сироп или стевия на капки.

      Изтриване
  10. Бети, здравейте’
    А бихте ли споделили рецепта за бял шоколад веган чипс?

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар

Какво сте гледали в последните 7 дни