Трицветна киноа, сладък картоф, шалот и лешници - Three Colour Quinoa, Sweet Potato, Shallots and Hazelnuts
Кокичетата прецъфтяха, цъфнаха теменужките, а времето съвсем по мартенски захладня и съвсем естествено ни се хапват топли и засищащи ястия. Тази ароматна комбинация от киноа и печени сладки картофи е подходяща точно за тези студени мартенски дни. Приготвянето отнема около 25 минути.
Продукти:
за две порции
* 80 г трицветна киноа
* 220 мл вода
* 1 голям или два малки сладки картофа, нарязани на кубчета
* 2 малки бананови шалота, нарязани на клинове
* 1 ч.л. смлян кимион
* 1 ч.л. смлян кориандър
* 1 с.л. семена резене, леко счукани в хаванче
* 2 с.л. кокосово олио
* 1 ч.л. кокосова захар
* прясно смлян черен пипер
* 50 г лешници
* 1 връзка магданоз
* 2 с.л. тиквени семки
* 3 с.л. семена от нар
Начин на приготвяне:
1. Загрейте фурната на 200 С с обдухване.
2. Застелете тава с хартия за печене. Поставете нарязаните парченца картофи, нарязания шалот, кимиона, семената резене, кориандъра, кокосовото олио . Разбъркайте добре , поръсете кокосовата захар и поставете във фурната за около 20 минути.
3. Изплакнете добре киноата. Поставете я в малка тенджера, заедно с водата. Оставете да заври, покрийте с капак и намалете огъня на възможно ниска степен. При мен от 9 намалих след завирането на 1. Оставете за 10 минути. Проверете дали е поела водата и леко разбъркайте с вилица. Дръжте на топло, докато се опекат сладките картофи.
4. Нарежете на ситно магданоза.
5. Поставете в малка тавичка лешниците и ако желаете тиквените семки. Поставете във фурната за около 5-6 минути. Отстранете люспите и нарежете грубо .
6. Добавете към киноата печените сладки картофи и лука, магданоза, черния пипер. Разбъркайте с вилица, поръсете лешниците, тиквените семки, зърната от нар.
Чудесно предложение Бети - много интересна комбинация.Красиво и вкусно, записвам за проба рецептата.
ОтговорИзтриванеПоздрави и усмихната пролет !
Delicious and healthy.
ОтговорИзтриванеKisses
И съвсем естествено снимките ти носят толкова много красота. Вълшебница! Поздрави, Бети!
ОтговорИзтриване