Пролетна салата с ядливи цветя - Spring Salad with Edible Flowers



Май е най-зеленият, най-ароматният, най-цветният месец! Май е надежда, радост, любов и красота! Май е любимият ми месец! 

За всички, които празнуват днес е тази свежа, хрупкава, ароматна и тоолкова красива салата! Прекрасен месец май ви пожелавам! Да изпълним сърцата си с радост, надежда, красота! Да бъдем щастливи! Щастието е едно особено, неуловимо усещане, състояние, което зависи изцяло от нас самите, от уменията ни да си го създаваме!


Продукти:

за 2 порции

* 2 салатки  Литъл Джем (Little Gem Lettuce)
* 10-12 листа от салата Дъбово листо
* 2-3 листа радичио
* шепа листа от бейби киселец
* поници от леща
* кълнове от репички
* 125 г боровинки
* ядливи цветя

за дресинга:

* 2 ч.л. меласа от нар
* 1 с.л. ябълков оцет
* 2 с.л. орехово олио
* 4 с.л. портокалов сок



Начин на приготвяне:

1. Поставете в бурканче всички съставки за дресинга, затворете капачето и разклатете, докато получите еднородна смес.
2. Накъсайте листата от салатите и радичиото.
3. Сложете всички листа, кълнове, поници в купа и разбъркайте, за да се разпределят равномерно всички листа, добавете дресинга. Леко разбъркайте и разпределете в чиниите за сервиране. Добавете боровинките и цветята.
4. Сервирайте.



Коментари

  1. Здравейте много е красива, но какви са цветята?

    ОтговорИзтриване
  2. Бети,
    страхотна е салатката ти, но и аз имам въпрос за ядливите цветя.Не ми е познато бялото цвете, а може би е, но не е ясно на снимката.А другите цветове явно са от люляк и теменужки.Още тази седмица ще я спретна, чудна лятна салатка.
    Поздрави, спорна седмица !

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар

Какво сте гледали в последните 7 дни