Бърз щрудел с ябълки
Това е онзи "мързелив щрудел" с ябълки, известен от нашето детство,познат на всеки от нас.Вероятно и вие сте го правили на вашите деца. Не е с впечатляваща външност , но е много вкусен. Промених заглавието му, защото не съм съгласна с него.Изобщо не е мързелив, този сладкиш-да настържеш 1 кг ябълки , а преди това да ги обелиш ,не е никак мързеливо, но пък е много приятно-през цялото време ябълките ухаят в ръцете ти....Тъй като това е един от най-любимите сладкиши на сина ми, още от както го е хапнал, реших да го впиша във виртулната си тетрадка.А и сега е сезона на ябълките и всеки би могъл да си го направи, ако го харесва.
Ще напиша продуктите и тяхната доза, както ги знам аз.Всичко е по 1 :-)
Продукти:
* 1 чаена чаша брашно
* 1 чаена чаша пшеничен грис
* 1 чаена чаша захар-аз слагам-3/4
* 1 пакетче бакпулвер
* 1 кг ябълки-препоръчвам кисели-например Грени Смит. Аз използвах ароматните киселички ябълки от градината на баба ми.
* 1 чаена чаша растително масло-аз използвам от гроздови семена и слагам 3/4 чаша
* 1 кафена чашка счукани орехи-по желание.
* 1 супена лъжица канела или по-малко
Приготвяне:
Тавата се намазва с малко от олиото.Фурната се загрява на 170 С.Първите 4 съставки се размесват добре.Половината от тази смес се поръсва в тавата.За да е по-равномерно хванете тавата с две ръце и леко друснете водоравно-все едно сеете със сито. Настърганите ябълки се объркат с канелата и орехите, ако сме решили да слагаме, и се разпределят се върху грисоватат смес.Най- отгоре се покрива с втората половина от сухата смес.Полейте с олиото, с помоща на лъжичка.Загладете, ако е необходимо и печете докато порозовее.Около 20 минути.Охладете и нарежете на квадрати.Поднесете по желание с бита сметана.
Изключително богат аромат и вкус има този сладкиш, а е толкова лесен за правене.Опитайте го, излезте навън и се оставете да ви обгърне очарованието на есента....
Насладете се на открито под топлите слънчеви лъчи.Аз бях до любимото ябълково дърво в двора на баба ми.Сред аромата на треви и есенни листа, узряло грозде, натежало от асмите и цъфнали димитровчета и есенни минзухари....
Бети, благодаря ти за невероятните снимки към обясненията на рецептата.Хубаво е да се връщаш в двора на баба, нали? Тогава спомените идват без да ги търсиш....
ОтговорИзтриванеСладкиша наистина е бърз и лесен и винаги, когато го правя, го свързвам с Коледа, може би заради аромата на канелата, препечения ябълков пълнеж, топлината от печката...
Поздрави и приятен ден
Нора
Нора,страхотно се чувствам у баба си!Душата ми се отваря и наистина спомените нахлуват и те стоплят...чувстваш се толкова уютно..Всяка тревичка като че ли те милва и всяко цветче ти се усмихва,сякаш специално за теб е разцъфнало.Моята баба е страхотна жена и я обожавам и въпреки,че е на 95 години все още се грижи за цветята в градината и винаги на прозорците си има разцъфнали цветя.Очите и грейват като и подаряваме цветя...Радвам се,че имам такава страхотна баба!
ОтговорИзтриванеПоздрави и прегръдки за теб!
°º♫
ОтговорИзтриване°º✿
º° ✿♥ ♫° ·.
Olá, amiga!
Passei para conhecer o seu blog.
Tudo de bom!!!
Amei mesmo!
°º♫
°º✿Beijinhos.
º° ✿♥ ♫° ·.Brasil
Graças a Ines, parabenizou
ОтговорИзтриванеБети,много отдавна съм се заканила да го пробвам,но все още отлагам.Много вкусно изглежда в твое изпълнение,а в допълнение на тези страхотни есенни кадри поста е много разтоварващ и вдъхващ спокойствие и уют!
ОтговорИзтриванеЕсенните минзухари са ми втори по любимост след фрезиите,благодаря за снимките!
Хубави почивни дни!
Еликсирче, радвам се че съм ти доставила удоволствие!Сладкиша наистина е много вкусен.Аз успях да снимам втората тава,първата свърши докато изстиваше :-)
ОтговорИзтриванеХубави дни и на теб!
Е, ние опитохме от втората тава:-)И на мен ми е един от любимите сладкиши въобще.Особено когато Бети го прави!
ОтговорИзтриванеЗа първи път попадам тук и ме грабна от раз. Не е кухня, а изкуство. И не само вида на вкусотиите, а също и начина на публикуването им! Адмирации към артистичната душа на Бети.
ОтговорИзтриванеБлагодаря Frei!
ОтговорИзтриванеРадвам се,че ти харесва моя блог!Благодаря ти,че го сподели с мен!
Прегръдки!
Бети,рецептата действително изглежда лесна,но сместа, както виждам, е суха.Поема ли достатъчно от плънката по средата и от олиото най-отгоре?
ОтговорИзтриванеДа, ако ябълките са сочни и не оставиш твйрде много от сухата смес за отгоре.След опичането, можеш да го покриеш за да се задуши, ако те съмнява.Можеш и малко да увеличиш количеството на ябълките.
ОтговорИзтриванеТова е любимият ми сладкиш от детството и се радвам, че и на друг е бил също така любим.В момента съм заредила тавата и с нетърпение чакам да го започна...мммм....вкусно !!!!!!!!!!! опитайте веднага
ОтговорИзтриванеТони,
ИзтриванеБлагодаря ти,
а за мен това е сладкиша от детството на моите деца.ПРавя им го откакто са прояли храна...:)Много го обичат.
LINDA postagem... E uma receita DELICIOSA!
ОтговорИзтриванеSeu Blog é D+
Beijos Márcia
http:/decolherpracolher.blogspot.com
Много вкусно си го обяснила. Когато го направих за първи път преди,хм, доста години, не можех да му се нарадвам. толкова приятен е на вкус. А за ябълките аз си имам един трик - не ги беля, а ги рендосвам до кората. Или пък ги давам на свеки и тя ги подготвя :))Така за мене остава удоволствието да разбъркам сухата смес.
ОтговорИзтриванеПриятен ден и ще очаквам още някой такъв чудесен и лесен сладкиш, който всяка от нас може да приготви, без да търси разни скъпи продукти и прочие.
Благодаря!
ИзтриванеНаистина е много лесен този сладкиш и е любимия на сина ми.
Приятен ден!
Good site you've got here.. It's difficult to find high quality writing like yours nowadays.
ОтговорИзтриванеI truly appreciate people like you! Take care!!
Here is my web page: lenkmatte 4 leiner anleitung