Печен лук с камамбер
Винаги ме е привличал по сергиите белият и червеният лук.Погледнете-Красота!
Предлагам едно много вкусно и ефекнтно ястие с лесна рецепта.Подходяща за лека вечеря с чаша ароматно червено вино.Времето за приготвяне е около 5 минути, за печене около 1 час.През това време може да приготвите нещо друго-например десерт или просто да си починете.
Продукти:
за 3 порции, като всяка порция има по 1 бял и по1 червен лук*
* 3 бели лука-почистени от сухите люспи
* 3 червени лука-почистени от сухите люспи
* 2 с.л. зехтин или олио от гроздови семки
* 1 пълна с.л. краве масло
* 100-150 мл ябълков сок
* 150 гр.камамбер или меко козе сирене
* черен пипер-на вкус
* клончета свежа мащерка за декорация
1.Загрейте фурната до 190 С.На всеки лук се правят разрези на 4 или 6-все едно ще режете на резени, но без да разрязвате до края.
2.Поставяте в подходяща тавичка и поръсвате с олиото и черния пипер.Разпределете маслото в средата на всеки лук, като натиснете за да е в центъра .Полейте с ябълковия сок и поставете да се пече за около час под фолио.Лукът се пече докато омекне, но не и да се разпадне в тавичката..Трябва да стане нежно мек, но да запази формата си.
3.Извадете от фурната и разпределете нарязани парченца камамбер равномерно във всички лучета..Ако е необходимо долейте още сок.Върнете във фурната и запечете докато сиренето леко се разтопи -около 5 минути.
Поднесете с малко сос от печенето, клонче мащерка и препечени филийки с масло.
* Може да използвате само един цвят лук, но така е по-красиво.
Насладете се на вкусното ястие и на приготвянето му.
Пу за мен белият лук - разкошен е!
ОтговорИзтриванеМного са красивички нали? Радвам се,че се харесват и на теб!Тук вече вали много сняг и буря има,сещам се за твоя горещ шоколад Деси...
ОтговорИзтриванеМного апетитна рецепта! Правя нещо подобно но с козе сирене. Ще пробвам и твоя вариант!
ОтговорИзтриванеЗдравей Лулу,
ОтговорИзтриванеИ с меко козе сирене е превъзходно, но в момента имах камамбер.Ябълковият сок и мащерката са тези, които допълниха вкуса и аромата на ястието.Ще се радвам, ако ти хареса.
Поздрави!
Искам и аз сняг, ама няма :(
ОтговорИзтриванеПожелавам ти скоро да завали и при вас.А аз искам слънце!
ОтговорИзтриванеПожелавам ти хубави почивни дни! :))
Не е честно, Бети, обичам и лук, и камамбер, а двес вече е 27-ми, т.е. със сигурност не е останало нищо от тази вкусотийка.:-((( Добре, че поне има снимки, на тях ще се радвам.
ОтговорИзтриванеТрепач е това предложение, Бети!
Сърдечни поздрави!
Благодаря Мони,
ОтговорИзтриванеРадвам се,че ти е допаднала рецептата ми.Опитай и с меко козе сирине,аз го предпочитам, но нямаше и направих с камамбер.Стана пак много вкусно.
Поздрави и хубав ден!
Чудесно предложение, Бети :)
ОтговорИзтриванеОбичам лук, а в съчетание със сирена и чаша червено вино ...ммм...
Поздрави от мен,
Дани!
Благодаря,Дани,
ОтговорИзтриванеРадвам се, че това предложение ти е допаднало!
Поздрави!
Изглежда страхотно! Ще го пробваме в най-скоро време!
ОтговорИзтриванеmijjjka-Радвам, се че ти харесва!Много е вкусно наистина, опитай и с бри-някакак по-меко е или с меко козе сирене.
ОтговорИзтриванеВесели празници!
Vaya receta original y atractiva! la tegno que probar.
ОтговорИзтриване