3 БЪРЗИ РЕЦЕПТИ С Блендер BOSCH VitaPower Serie MMB6174S | Видео Представяне


Имам удоволствието да изпробвам eдин от блендерите на BOSCH VitaPower Serie MMB6174S.

Когато избираме уред за домакинството се интересуваме, търсим информация, гледаме ревюта и мнения. Надявам се, че видеото което направих за работата на този блендер ще е от полза за някой, който търси качествен блендер. Напишете ми в коментар, тук или под видеото как избирате вие кухненски машини. Полезна ли ви беше информацията и това, което видяхте. 


Ние се интересуваме от :

1. Неговите характеристики спрямо нашите изисквания у дома или по просто казано от това какво може да прави и колко добре го прави.

2. Лесно ли се поддържа.

3. Каква е гаранцията на уреда.

4. Как стои въпроса със сервизното обслужване.

5. Мога ли да си купувам допълнителни аксесоари към него-ако има такива, разбира се.

6. Къде е произведен.


Ето накратко с какво разполага този блендер:

* Мотор с мощност 1200W и до 30 000 об / мин. Това осигурява оптимална текстура за смутита дори със замразени плодове и твърди съставки. 

* Висококачествени остриета от неръждаема стомана, произведени в Солинген, Германия  

*  Каната е с обем 1,5 литра и с форма, която е така конструирана, че да усилва потока на сместа. За удобство е разграфена и освен това малката чашка, която е разположена на капака на каната може да послужи за измерване на малки количества от 10 до 50 мл. Отворът на капака позволява да добавяте съставки в процеса на блендиране. Това е особено удобно, когато се приготвят ядкови сирена, пастети, дипове и други разядки. 

*  Всички части, които са в допир с хранителни продукти, са без бисфенол А.

*  Две настройки на скоростта и импулсна функция.

* Бутало за натискане на продуктите, особено за замразени и гъсти смеси. Напълно безопасно може да се използва докато блендера работи и не се налага капака да се отваря, за да се обере от стените на блендера по-едри и несмлени съставки.

* Малка бутилка с обем 0,6 л ToGo, в която може директно да се приготви смути. Тя е със защита от течове. Приготвям смути за себе си и го взимам в съда, в който съм го приготвила. Удобно, лесно и бързо.

* Лесно сглобяване, работа и почистване: частите могат да се мият в съдомиялна машина, сглобяването на каната е без усилие. Каната може да се почисти и с използване на мотора. Наливате топла вода, капка препарат за съдове, пускате на бързи обороти за секунди, изплаквате с чиста вода и каната е почистена.

* Блендерът е произведен в европейската фабрика на Bosch в Словения


В това видео ще видите какво приготвих с блендер Bosch VitaPower Serie MMB 6174S. 

✅ Брашно от киноа- с него можете да смелите на брашно всякакви семена и зърна.

✅ Мляко от кашу -перфектен е за супер гладки ядкови млека, сирена и сметана. 

✅ Песто с листа от моркови -бързо може да се приготви песто.

✅ Зелено смути- приготвяте сутрешното си смути директно в ToGo бутилката и я вземате със себе си 

Голямо удобство е човек да има уред, с който да си смели брашно от някакви зърна. Случва се да ми затрябва някакво брашно, което нямам в момента и мога да купя само онлайн, а това е ясно, че изисква време. С блендера смилам за минута. За веган печивата често ми трябва ленено брашно. Смилането на ленени семена в блендера е голямо улеснение. За безглутенови печива използвам в експериментите си различни смеси от брашна и какво по-голямо улеснение от това да ги смелиш на момента?

У дома приготвям редовно ядкови млека и най-вкусното и любимо ми е от кашу. Кремообразно, гладко и не се нуждае от прецеждане, а това означава, че всички фибри и хранителни вещества се запазват. При високооборотното блендиране накиснатото кашу и водата се смесват перфектно и резултатът е копринено гладко мляко, пълно с хранителни вещества, като магнезий, фосфор, желязо, калий и цинк. Мазнините в кашуто са предимно ненаситени и те са добър източник на протеин. 

Мляко от кашу:

Продукти:

* 1 чаша сурово кашу

* 3 чаши вода, добавяме ги последователно

* 1 ч.л. екстракт от ванилия

* щипка морска сол

* щипка канела (по желание)


УКАЗАНИЯ

1. Накиснете кашуто във вода поне 4 -5 часа или за една нощ в хладилника. Изцедете кашуто и изплакнете.

2.  Добавете кашуто и една чаши вода в блендера. Започнете на ниска скорост и увеличете скоростта, докато кашуто се смели напълно. Това може да отнеме 2 минути в блендер с висока мощност. 

3. Добавете през отвора още една чаша вода, избрания от вас подсладител, екстракт от ванилия, морска сол и канела (по избор). Вижте дали ви харесва плътността на млякото и ако искате добавете и третата чаша вода. За по-тънко или рядко мляко може да добавите още 1/2 или 1 чаша вода.

 Съхранявайте млякото в закрит съд в хладилника от 3 до 4 дни.

Тук може да видите рецептата за Билково сирене от кашу. 

Следващото нещо, което приготвих  изключително бързо беше песто от листата на моркови. И друг път съм показвала песто от листа на моркови

Ще припомня някои от ползите от консумирането им. 

✅ Тe ca дoбър изтoчник нa витaмин К, кoйтo oтcъcтвa oт cъcтaвa нa caмия кoрeн. Богати са  нa хлoрoфил, кoйтo пoмaгa зa прeчиcтвaнeтo нa кръвтa, има антисептично и противовъзпалително действие.

✅ Ocвeн тoвa в лиcтaтa нa мoркoвитe ce cъдържa кaлий, кoйтo пoнижaвa кръвнoтo нaлягaнe и пoмaгa в бoрбaтa c ocтeoпoрoзaтa. Това означава, че хората, които имат ниско кръвно налягане трябва внимателно да ги използват.

✅ Мoркoвeнитe лиcтa ca цeнeн изтoчник и нa жeлязo, фocфoр, кaлций, кoбaлт, цинк, бoр, cярa, нaтрий, никeл, мeд, мaнгaн, йoд, cилиций. Cъщo тaкa cъдържaт витaмини C, В2 и фoлиeвa киceлинa. Витамин С не само укрепва имунната система и кръвоносните съдове, но и предотвратява преждевременното стареене на целия организъм.

✅ Листата от моркови  спомагат  работата на органите на отделителната система и намаляват подуването, подобряват функцията на червата и намаляват теглото. 

Ето рецептата:

Песто от листа на моркови и тиквени семена- веган

Продукти:

* 3 ч.л. листа от магданоз-грубо нарязани

* 2 -3 скилидки чесън

* 1/2 ч.л. тиквени семена

* 1/2 до 3/4 ч.ч. зехтин

*1/2 ч.л. морска сол 

* 1-2 с.л. лимонов сок

* 1/4 ч.л. хранителна мая или пармезан


Начин на приготвяне:

Поставете всички продукти в блендера без зехтина и хранителната мая или пармезана. Започнете блендирането като добавяте на струйка зехтин. Ако е необходимо избутвайте с буталото несмлени листа. Накрая добавете хранителната мая.  Опитайте на вкус и добавете, ако е необходимо лимонов сок или сол.

Използвайте пестото веднага към салати, пици, паста. Сервирайте със свежи зеленчуци, които да потапяте в него- моркови, репички, целина, пипер. Намажете на препечена филийка и сервирайте с яйце на очи или авокадо.

Може да съхраните в плътно затворен буркан в хладилника до 3-5 дни.

Идея:

С малкото количество песто, което не сте успели да извадите от блендера може да приготвите дресинг за салата. Добавете малко зехтин, лимонов сок или ябълков оцет, копър или магданоз, малко черен пипер, горчица и пуснете за кратко на бързи обороти. 

Следващото нещо, което приготвих е в бутилката ToGo. Тя е много удобна, блендирането се извършва в нея. После накрайника с ножовете се сменя с удобен, плътно затварящ се капак и вземате със себе си смутито.

Вижте във видеото продуктите за Зелено антиоксидантно протеиново смути.

Ще се радвам, ако видеото, което направих ви е  полезно при избор на блендер. Споделете, ако това е така. Кажете ми какво бихте искали да видите в едно представяне/ревю на блендер или друга кухненска машина.  


Коментари

  1. Great post! We would like to feature your post on Tropika Club too if that's possible?
    Tropika Club Deals is part of the Tropika Club ecosystem:

    Tropika Club Magazine – Get the latest scoops on beauty, grooming and wellness
    Tropika Club Deals – Search for the best voucher and coupon deals
    Tropika Club Bookings – Discover and book services at amazing off-peak discounts

    Tropika Club Magazine crafts and curates articles for the discerning male and female. We provide up-to-date articles on Beauty and Vogue for gals, and articles on Grooming and Style for guys. Supporting Tropika Club’s vision to bring the best beauty, wellness and fitness services to our visitors, we also have a review section on the best services and selections under Top Picks.

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар

Какво сте гледали в последните 7 дни