Немски сандвич бисквитки с маково семе и марципан с мармалад от сливи
Тези нежни бисквитки с маково семе са слепени с тръпчиво сладко от сливи и тънък слой марципан. Любителите на марципана ще се влюбят в тази традиционна немска рецепта за коледни бисквитки! И още - в тези бисквити няма захар, като изключим количеството захар в марципана( признавам- купен е). Използвах домашен мармалад от сливи, който е приготвен без захар, а в бисквитите- еритритол+стевия. Ако вие не ограничавате захарта, спокойно може да замените със захар.
Тези сандвич бисквитки с маково семе, марципан и сладко от сливи изглеждат елегантно, но са лесни за приготвяне.
Ако си падате по всичко, свързано с марципан, тогава тази рецепта за бисквитки трябва да влезе директно в списъка ви за коледно печене! Предупреждавам ви- много са вкуси!
С времето те стават все по-вкусни и се приготвят 2-3 седмици преди Коледа. Съхраняват се в плътно затваряща се кутия. През това време те стават все по-вкусни с всеки изминал ден, тъй като влагата от мармалада от сливи омекотява маслените бисквитки с мак.
Ето как се приготвят тези бисквитки с маково семе, марципан и мармалад от сливи:
1. Тестото за маслени бисквитки с маково семе започва със смесване на масло и марципан.
2. Сухите съставки, включително смлените макови семена, се добавят наведнъж и след това всичко бързо се месва, докато се получи гладка смес. Лесно!
3.Охладете непременно тестото поне 1-2 часа в хладилника. Тестото е меко и лепкаво и тази стъпка е задължителна. Ето защо по-горе ви казах, че замесвам едни бисквити и пека други. В момента в хладилника се охлаждат тесто за бисквити сабле с розмарин и шортбред. Утре те ще бъдат изпечени, а в хладилника ще влезе друго тесто или фъдж.
4. Както казах тестото е меко и аз просто го изстъргвам от купата върху парче стреч фолио и го покривам с друг слой стреч фолио. След това го оформям на диск и го слагам в хладилника за около 2 часа или една нощ.
5. Можете да приготвите тестото за бисквитки с маково семе и марципан до 2-3 дни предварително. По-добре твърде много почивка, отколкото твърде малко. Охлаждането на тестото е от решаващо значение за перфектен резултат!
6. След охлаждането разточете тестото, нарежете бисквитите и отново охладете бисквитите преди печене. Работете с половината тесто, другото дръжте на студено.
7. За да подчертая бадемовия вкус на моите бисквитки с маково семе и марципан, добавих и няколко капки есенция от горчив бадем.
8. Времето за печене на малките сандвич бисквитки с маково семе и марципан е доста кратко. Обикновено ги изваждам след 7-8 минути, след което ги оставям да починат върху тавата за бисквитки за още 2 минути, преди да ги прехвърля върху решетка за охлаждане.
9. Наблюдавайте първата тава след петата минута. По-добре е да ги извадите твърде рано, отколкото твърде късно. Няма да покафенеят много през тези 7-8 минути. Долната част трябва да е леко златиста, когато се повдигнат. Времето за печене при вас може да е по-кратко. Зависи от фурната, тавата, дебелината на бисквитите, разстоянието между тях.
10. След като са напълно охладени може да слепите. Намажете всяка бисквита тънко с мармалад от сливи( аз малко прекалих, но обичаме да усещаме вкуса). Върху едната намаза бисквитка поставете диск марципан и залепете с друга намазана бисквитка отгоре.
Това е!
Съвети за приготвяне на тази рецепта за немски сандвич с маково семе:
Не забравяйте да съхранявате бисквитките сандвич с маково семе и марципан в кутия за бисквитки с плътно затварящ се капак и да ги поставите на хладно място.
След малко време за почивка стават по-вкусни, тъй като сладкото от сливи и марципанът ще направят маковата бисквитка изключително мека и крехка. Като цяло, бих казала, че са най-вкусни около 1-2 седмици след изпичане.
Немски сандвич бисквитки с маково семе и марципан с мармалад от сливи
Време за подготовка 30 минути
Време за готвене 8 минути
Време за почивка 2 часа
Общо време 38 минути
Съставки
300 г марципан, разделен на 50+250
150 г омекнало масло
75 г пудра еритритол + стевия или пудра захар
1/4 ч.л. есенция от горчив бадем
1 щипка сол
1 голямо яйце
200 г брашно
50 г царевично нишесте
50 г смлени макови семена
200 г мармалад от сливи
Инструкции
1. Настържете 50 г марципан. В миксер разбийте маслото с настъргания марципан за около 3 минути. Добавете подсладителя, няколко капки аромат на горчив бадем и солта. Разбийте за около 2 минути. Добавете яйцето и разбъркайте, докато се смесят съставките.
50 г марципан
150 г омекнало масло
75 г пудра еритритол + стевия или пудра захар
1/4 ч.л. есенция от горчив бадем
1 щипка сол
1 голямо яйце
2. Смесете брашното, царевичното нишесте и маковите семена. Добавете сухата смес към кремообразната смес и разбъркайте, докато се получи хомогенна смес. Изсипете тестото върху голямо парче стреч фолио. Покрийте с друго парче стреч фолио и оформете тестото на диск. Оставете тестото за бисквитки да почине около 2 часа или цяла нощ или до 2 дни.
200 г брашно
50 г царевично нишесте
50 г смлени макови семена
3. Загрейте фурната до 175°C и покрийте 2 тави за бисквитки с хартия за печене. Разточете тестото на около 3-4 мм и го изрежете с кръгла формичка за бисквитки. Печете около 7-8 минути. Оставете да се охлади напълно. Наблюдавайте след 5-та минута.
4.Разточете марципана върху повърхност, поръсена с пудра еритритол+ стевия или захар, и изрежете кръгчета, използвайки същата формичка за сладки, която сте използвали за тестото за сладки. Намажете едната бисквитка с малко сладко, поставете кръгче от марципан, намажете още малко сладко от сливи върху марципана и отгоре сложете друга бисквитка. Притиснете много внимателно и приберете в кутия с плътен капак.














Коментари
Публикуване на коментар