Граните от диня,праскови , ягоди и малини



На много места се предлагат различни видове граните. Повечето са приготвени от захарни сиропи и изкуствени аромати, а всъщност е много лесно да се приготви от плодове.Реших да изненадам моите деца у дома с тази приятно охлаждаща напитка.Имах праскови, диня, малини и ягоди и приготвих това граните.Вкусовете и ароматите на тези плодове се допълват и същевременно всеки се усеща. Резултатът е една вкусна ароматна експлозия.

Граните от диня, праскови, ягоди и малини

Продукти*:



    * 500-700 гр. почистена от семки диня, нарязана на ситно
    * 300 гр. ягоди, измити и почистени, нарязани

    * 200 гр. малини,измити
    * 450 гр. праскови нарязани на филийки
    * 2-3 с.л. пудра захар или повече, ако желаете

*  Количествата са ориентировъчни.


   1. Поставете динята, ягодите, резенчета праскови и малините в блендера,може и на порции. Смелете  докато се получи гладка смес. Добавете захар на вкус.

 
   2. Ако желаете изсипете плодовата  смес през по едро  сито в плитък пластмасов контейнер,който събира 8-10 чаши. Покрийте. Замразете за 4-5 часа или  частично и разбърквайте. Отново покрийте. Замразете за още 4 часа или докато напълно замразне. Преди сервиране разбийте с блендера.


 
   3. Насипете гранитата с лъжица за сладолед в охладени чаши. Сервирайте веднага.




      Варианти: Можете да замените пресните  ягоди и малини със замразенипрасковите  с консервирано манго .
   

      Съвет: Поставете чашите  във фризера преди сервиране, това ще помогне да не се стопи бърза гранитата, ако сервирате в горещ ден.
    


       Идея: Можете да направите ледени близалки като разпределите част от сместа в малки чашки,например от млекца "Данон".Поставете в центъра дървена или пластмасова лъжичка  за сладолед и замразете.За да извадите лесно-потопете в гореща вода за няколко секунди и зарадвайте малките палавници!

    

Коментари

Какво сте гледали в последните 7 дни