неделя, 28 август 2016 г.

Лятна спаначена салата с гриловани праскови и малини - Summer Spinach Salad with Grilled Peaches and Raspberries


Лятото е все още тук, хапваме често навън или си търсим поводи да го правим. Тази салата носи лятно настроение и наслада от вкусове. Бърза и подходяща за приготвяне дори на пикник. Дресингът може да се приготви предварително, или да се импровизира. 




Продукти:

2 порции

за салатата:

* 1 праскова, нарязана
* 100 г бейби спанак
* шепа малини
* 1 с.л. бадемови листенца

за малинов дресинг***:

* 3-4 с.л. зехтин екстра върджин
* 1-2 с.л. балсамов оцет
* 5-6 малини
* 1/4 праскова
* редуцирано балсамико - по желание



Приготвяне:

1. С малко олио и кухненска хартия намажете тънко грил тиган. Загрейте. Опечете резените праскови по около 2-3 минути от всяка страна.
2. Докато прасковите се пекат пригответе ароматния дресинг. Пасирайте гладко прасковата, малините и оцета. Поставете в малък съд, добавете зехтина и разбъркайте добре. Оставете настрана.



*** Ако сте на пикник и не сте приготвили дресинга предварително или в момента не разполагате с пасатор, може да замените свежите малини и праскови, с лъжичка или две от малиново и/или прасковено желе/мармалад/конфитюр. Може малините да се смачкат с вилица и да се смесят с останалите съставки.


3. Поставете в чиния спанака. Добавете опечените праскови, малините и бадемовите листенца. Поръсете с лъжица малиновия дресинг върху салатата и се наслаждавайте.


6 коментара:

  1. Бети,
    прекрасна и много вкусна салата.Правя я със сурови плодове, наслаждавам се докато е лято на суровите и много вкусни домашни плодове и зеленчуци.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Да, и аз използвам само сурови плодове, пак е много вкусно. Този път реших да гриловам прасковите за разнообразие :)
      Благодаря, Ели!

      Изтриване
  2. Nice post

    Love Vikee
    www.slavetofashion9771.blogspot.com

    ОтговорИзтриване