Печени лимецови понички с канелена захар - Baked spelt donuts with cinnamon sugar


Семпли и бързи за приготвяне. С брашно от лимец, с тръстикова захар и аромат на канела. Хапнахме топли със следобедния чай.


Продукти:

за 18 мини понички

* 120 г пълнозърнесто лимецово брашно
* 60 г тръстикова захар
* 1 ч.л. бакпулвер
* 1 ч.л. канела
* 1/2 ч.л. хималайска сол
* 1/4 ч.л. настъргано индийско орехче
* 1 яйце
* 90 мл растително или прясно мляко
* 1 ч.л. оцет
* 1 с.л. олио

за овалване:

* 100 -120 г палмова захар
* 2 ч.л. канела




Приготвяне:

Загрейте фурната на 220 С. Намажете тавичката за мини понички с кокосово олио или масло. 
В купа смесете сухите съставки. В друга купа смесете течните съставки и разбъркайте  с тел за яйца.
Добавете сухите към мокрите на няколко пъти. Разбъркайте до еднородна смес. Поставете тестото в шприц с объл накрайник за по-удобно разпределяне във формата.
Печете 10-12 минути. Пробвайте с клечка готовността. 
Извадете поничките от формата и оваляйте в смесената с канела захар. Хапнете топли.

Коментари

  1. Изглеждат много изкусително! Ще ги пробвам:) Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, Радост! Ще се радвам да ти харесат!

      Изтриване
  2. Прекрасни са, Бети!
    Чак тук усещам аромата им :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Явно и двете си падаме по канеления аромат :)
      Благодаря, Илианка!

      Изтриване
  3. Бети,
    сестра ми е голям любител на поничките, великолепно изглеждат твоите.Ще ги изпробваме по твоята рецепта.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ели, това не са същински понички, които се правят с мая, втасване и пържене. Приличат на кексчета, които изпекох в тавичка за понички/донати. Вкусни са топли.

      Изтриване
  4. I would love to grab one. The last temptation before the Great Lent

    ОтговорИзтриване
  5. Ароматни, красиви и толкова прецизно оформени, всяка една от тях е истинска наслада! Вълшебница, Бети!

    ОтговорИзтриване
  6. Като направени от машина са:)

    ОтговорИзтриване
  7. Както винаги интересна и здравословна идея, илюстрирана с прекрасни снимки! :)

    Надявам се да ми позволите малко забележка за превода. Spelt е спелта. Лимец е einkorn.

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар

Какво сте гледали в последните 7 дни