Пълнозърнести канелени бисквити



Веднага казвам, че тези бисквити ще ви станат любими, защото са :

✅ хрупкави, хрупкави, хрупкави

✅ идеални за основа на чийзкейкове и тарти 

✅ идеални да поставите върху тях маршмелоу, да го стопите и да полеете с малко шоколад

✅ идеални са за бисквитени салами, локумени рула

✅ идеални са за сладоледени торти и сандвичи 

✅ стават да се поднесат дори към сирена

✅ идеални за малки закуски по всяко време

Освен всички изброени приложения на бисквитите, ще ви кажа че са много, много вкусни- хрупкави, с прекрасен аромат от брашното от лимец и кокосовата захар. И най-важното, знаете какво има в тях, а това са съставки, които имате в шкафа. Е, може би не всички, но покрай тези бисквити, ще ги имате. 

От съставките по-долу излизат 65-64 броя 5 см-ови квадратни бисквити. Звучат много, но не е така. Свършват бързо. Половината само от изпробване от членовете на семейството. След първата бисквита им хрумват да пробват с какво ли не. Но ако сте сами ще може да приберете голяма част и може да съхраните за да имате подръка за основа за чийзкейк, но не разчитайте, че твърде дълго ще се задържат. Освен, ако не ги скриете някъде.

Може да пропуснете канелата, ако сте от хората, които не обичат аромата. Имайте предвид, че количеството е такова, че се усеща като нюанс в аромата и вкуса. Не замествайте с нищо.

Може да използвате или не миксер, или кухненски робот, без това да повлияе на резултата.


Пълнозърнести канелени бисквити

Време за подготовка: 10 минути

Време за престой: 30 минути

Време за готвене: 10 минути

Общо време: 50 минути

Порции: 64 бисквити 5*5 см

Съставки

180 г меко масло (НЕ течно)

100 г кокосова захар

1/2 ч.л. сол

3 супени лъжици кленов сироп или мед

185 г пълнозърнесто брашно от лимец

225 г пшенично брашно

1 чаена лъжичка сода бикарбонат

1 ч. л. канела


Инструкции

1. В голяма купа смесете маслото, кафявата захар, солта, канелата и кленовия сироп или мед. Смесете, до еднородна смес. Може и да разбиете с миксер, но няма разлика в крайния резултат.

2. В друга купа разбъркайте двата вида брашно, докато се смесят равномерно.

3. Към маслената смес добавете на няколко пъти от сухата смес, като разбърквате, докато се усвои. Може да го направите с миксер, кухненски робот или лъжица.

4. Разточете тестото между листове хартия за печене или листове за печене до около 3 мм дебелина. По-тънки или по-дебели ще доведат до различни резултати при печенето.

5. Нарежете с ножа за пица на отделни бисквити и използвайте шишче или клечка за зъби, за да направите дупки в крекерите.**

6. Поставете във фризер или хладилник за 30 минути, за да стегне. През това време пригответе останалото тесто на бисквити, за да протече процеса на печене по-бързо и плавно. Поставяйте всеки нов лист с разграфено тесто върху другите в тавата. Когато приключите, вкючете фурната до 180 С.

7. Застелете тава със силикон или хартия за печене.

8. Отделете бисквитките и поставете върху подготвения лист.

9. Печете, докато бисквитите започнат да покафеняват, около 10 минути.

10. Съхранявайте охладените крекери плътно опаковани до една седмица или замразете до един месец.


Наслади се! Ела и ми кажи, колко много са ти харесали! Това ще направи деня ми прекрасен!

Идеи:

** Ако ще правите чийзкейк може направо да си изпечете блат от тестото, надупчете с вилица. Охладете и изпечете.

Ако приготвяте тарт, просто облицовайте формата с тестото. Надупчете. Охладете и опечете.

По този начин няма да се налага да натрошавате изпечените бисквити и да смесвате с допълнително количество масло. 

Споделете в Instagram, като ме маркирате с @vkusnosbety и използвайте #vkusnosbety hashtag (хаштаг)  Голяма радост ми носи да виждам вашите снимки и винаги споделям в Stories вашите постове. 

Коментари

Какво сте гледали в последните 7 дни