Царевични мъфини с тиква и градински чай ( без глутен и без млечни)

                                       


 Октомври е месецът, в който рецептите с тиква започват своето шествие в кухните и интернет пространството. Цялата дълга есен и зима тиквата е в менюто ни, но като че ли октомри е най-наситен откъм тиквени рецепти. С тази вкусна рецепта може да започнете своя тиквен сезон през октомври. У дома еднакво харесваме тиквата в солени ястия и в сладки.  Тази здравословна рецепта за мъфини с царевичен грис и тиква е от солените варианти и е идеална за есента, дори за зимата! Ароматът на салвия перфектно допълва тиквата и не пропускам да използвам в солените ястия. Тя е като канелата в сладкия вариант на тиквените рецепти. Без глутен и без млечни продукти. Мъфинитe са подходящи за закуска или да се поднесат като хлебче към основно ястие. Чудесни за вземане в офиса или кутията на децата за закуска в училище. Най-вкусни са в деня на изпичането. Съхранявайте в кутия за ден два ( ако останат).

За други рецепти с тиква, кликнете върху етикет "тиква" в думите в страни от публикацията и ще видите всички публикации, в които съм включила тиква.

Излизат 14 мъфина.

Съставки

1 яйце

240 мл (1 чаша ) мляко -аз използвах от кашу

250 г (1 чаша) пюре от тиква

1 с.л. кленов сироп

3 с.л. зехтин

200 г (1 1/4 чаши)  царевичен грис

55 г (1/2 чаша) овесено брашно-без глутен

40 г (1/2 чаша ) бадемово брашно

10 г (1 с.л. ) бакпулвер д-р Йоткер

1/2 ч.л. морска сол

1 с.л. нарязан пресен градински чай (плюс листа за гарниране)


Необходимо оборудване

силиконови форми за мъфини

тава

бъркалка

две купи за разбъркване на съставките


Инструкции

1. Загрейте фурната на 220 С

2. В голяма купа за смесване разбийте заедно сухите съставки.

3. Изсипете течните съставки в другата купа и ги разбъркайте заедно. Смесете със сухите съставки, разбъркайте добре. 

4. Сложете силиконови формички за мъфини в тава. Разпределете сместа във формите за мъфини. Използвайте лъжица за сладолед или 2 чаени лъжички, за да разпределите тестото. Отгоре поръсете листа от градински чай.

5. Поставете тавата във фурната. Печете 20-25 минути или докато стане златисто кафяво и клечка за зъби, поставена в центъра, излезе чист.

6. Извадете от фурната и оставете да се охлади във формата за мъфини за 5 минути. Прехвърлете върху решетка и охладете напълно или яжте още топли в компанията на айрян или супа.

Споделете с мен, ако ги приготвите. Ще се радвам да видя вашите снимки. 

Споделете в Instagram, като ме маркирате с @vkusnosbety и използвайте #vkusnosbety hashtag (хаштаг)  Голяма радост ми носи да виждам вашите снимки и винаги споделям в Stories вашите постове. 

Коментари

Публикуване на коментар

Какво сте гледали в последните 7 дни